גרסה מיוחדת, שובבה וצבעוניות לכדורי שוקולד (עם שוקולד אמיתי) בציפוי שוקולד וסוכריות. מושלם לימי הולדת של ילדים (וילדים בנפשם)
- מרסקים את העוגיות במעבד מזון או מכניסים לשקית כפולה ומכים בה עם מערוך או קופסת שימורים עד שנוצרים פירורים די דקים.
- בסיר קטן ממיסים שוקולד חלב עם חמאה וחלב/שמנת עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
- שופכים את השוקולד המומס על העוגיות הטחונות ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך שעה.
- בינתיים ממיסים את השוקולד של הציפוי בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהוא נטמע ברוטב.
- יוצרים כדורי שוקולד מהתערובת ומניחים על תבנית או על השיש.
- טובלים קצה של מקל ארטיק או מקל סוכריה (המקלות הלבנים) או 1/2 קש מנייר בשוקולד המומס ומכניסים לתוך כדור השוקולד.
- מעבירים את כדורי השוקולד (כשהמקלות בפנים) למקפיא לשעה לפחות.
- כשהכדורים קפואים, מחממים שוב את השוקולד שהמסנו ובינתיים הספיק להתקרר ומעבירים לכוס קטנה.
- טובלים כל כדור שוקולד קפוא בשוקולד המומס, נפטרים מעודפי שוקולד, ומיד מקשטים בסוכריות לפני שהשוקולד מתקשה.
- שומרים במקפיא במשך כמה חודשים או במקרר למשך שבוע.
- אם רוטב השוקולד שבו אתם טובלים את הכדורים מסמיך אפשר להוסיף עוד כפית שמן ולערבב היטב.
- חשוב שכדורי השוקולד יהיו קפואים כשאתם מצפים אותם ברוטב שוקולד, זה יגרום לציפוי להתקשות ביחד עם הסוכריות.
- יש 3 סוגי מקלות שאפשר להשתמש בהם: מקלות ארטיק שקונים בכל חנות יצירה, מקלות סוכריה לבנות שקונים בחנויות אפייה וקשים צבעוניים מבריסטול שקונים בחנויות חד פעמי וחנויות ימי הולדת. את הקשים מומלץ לחתוך לחצי כי הם ארוכים.
- לשדרוג הטעם של כדורי השוקולד אפשר להוסיף לתערובת 3 כפות ממרח שוקולד שאוהבים.