Go Back
+ servings
הדפס
קערות שוקולד וקצפת שילדים יכולים להכין

קערות שוקולד שמכינים עם ילדים

קעריות שוקולד מתוקות שמכינים עם הילדים, מקשטים איתם וממלאים במלא דברים טעימים. כך תרוויחו גם קינוח שהם הכינו בעצמם וגם תעבירו איתם שעה שהם לא ישכחו לעוד הרבה זמן

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 5 דקות
קירור 3 שעות
זמן כולל 25 דקות
מנות 8 מנות

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד לבן או מריר או חלב
  • 3 כפות שמן

לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות

למילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 סלסילה תותים

אופן הכנה

  1. במיקרו או מעל באן מארי ממיסים את השוקולד. מניחים רגע לצינון קל.

  2. מנפחים בלונים לגודל הרצוי. אני ממליצה לנפח בלון לגודל אגרוף כף יד. שוטפים אותו במים, ומייבשים היטב.

  3. בעזרת אצבע, מורחים את הבלון במעט שמן.

  4. טובלים חצי מהבלון בשוקולד, נותנים לו לטפטף את השאריות ומניחים הפוך מושען על כוס (השוקולד כלפי מעלה), או מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה כשהשוקולד כלפי מטה ומעט נמעך.

  5. מקשטים! בסוכריות צבעוניות ובזילופי שוקולד. ואפשר גם בשקדים טחונים.

  6. מעבירים למקרר לפחות ל-3 שעות או עד שמתקשה לחלוטין.

  7. במיקסר עם וו מקציף, מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר כ-3 דקות עד שהקצפת עמידה.

  8. מפוצצים את הבלון, מקלפים אותו מבפנים. וממלאים בקצפת ותותים.

הערות ושדרוגים

  • אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד מריר או שוקולד חלב. דרך ההמסה תהיה זהה. 
  • במקום סוכריות צבעוניות, אפשר לקשט את הבלונים בשקדים קלויים וטחונים, בפייטה פוייטין (שברי וופל קרמל פריכים), ואפילו שוקולד מגורד. 
  • אל תתפתו לפוצץ את הבלונים מוקדם, תנו להם להתקרר הרבה מאוד זמן עד שיהיו קשים לחלוטין. זה גם יהיה שיעור בסבלנות אצל הקטנטנים שלכם.