הדפס

כדורי שוקולד וסוכריות על מקל

גרסה מיוחדת, שובבה וצבעוניות לכדורי שוקולד (עם שוקולד אמיתי) בציפוי שוקולד וסוכריות. מושלם לימי הולדת של ילדים (וילדים בנפשם)

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן קירור והקפאה 3 שעות
זמן כולל 45 דקות
מנות 50 כדורים

מצרכים

  • 500 גרם פתי בר וניל או שוקולד 2 שרוולים
  • 200 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס חלב או שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן

לעיטור:

  • סוכריות שאוהבים

אופן הכנה

  1. - מרסקים את העוגיות במעבד מזון או מכניסים לשקית כפולה ומכים בה עם מערוך או קופסת שימורים עד שנוצרים פירורים די דקים.

  2. - בסיר קטן ממיסים שוקולד חלב עם חמאה וחלב/שמנת עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. 

  3. - שופכים את השוקולד המומס על העוגיות הטחונות ומערבבים היטב. מעבירים למקרר למשך שעה.

  4. - בינתיים ממיסים את השוקולד של הציפוי בקערה שמתאימה למיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב מבריק. 

  5. - מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהוא נטמע ברוטב.

  6. - יוצרים כדורי שוקולד מהתערובת ומניחים על תבנית או על השיש.

  7. - טובלים קצה של מקל ארטיק או מקל סוכריה (המקלות הלבנים) או 1/2 קש מנייר בשוקולד המומס ומכניסים לתוך כדור השוקולד. 

  8. - מעבירים את כדורי השוקולד (כשהמקלות בפנים) למקפיא לשעה לפחות.

  9. - כשהכדורים קפואים, מחממים שוב את השוקולד שהמסנו ובינתיים הספיק להתקרר ומעבירים לכוס קטנה.

  10. - טובלים כל כדור שוקולד קפוא בשוקולד המומס, נפטרים מעודפי שוקולד, ומיד מקשטים בסוכריות לפני שהשוקולד מתקשה.

  11. - שומרים במקפיא במשך כמה חודשים או במקרר למשך שבוע.

הערות ושדרוגים

- אם רוטב השוקולד שבו אתם טובלים את הכדורים מסמיך אפשר להוסיף עוד כפית שמן ולערבב היטב.
- חשוב שכדורי השוקולד יהיו קפואים כשאתם מצפים אותם ברוטב שוקולד, זה יגרום לציפוי להתקשות ביחד עם הסוכריות.
- יש 3 סוגי מקלות שאפשר להשתמש בהם: מקלות ארטיק שקונים בכל חנות יצירה, מקלות סוכריה לבנות שקונים בחנויות אפייה וקשים צבעוניים מבריסטול שקונים בחנויות חד פעמי וחנויות ימי הולדת. את הקשים מומלץ לחתוך לחצי כי הם ארוכים.
- לשדרוג הטעם של כדורי השוקולד אפשר להוסיף לתערובת 3 כפות ממרח שוקולד שאוהבים.