הדפס

קאפקייקס שוקולד וקרמל במילוי שוקולד לבן

הכי רכים, שוקולדיים ונימוחים שיש - קאפקייקס שוקולד בציפוי שוקולד מבריק וסוכריות עם הפתעת שוקולד לבן בפנים. יותר לא תצטרכו שום מתכון אחר

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 40 דקות
מנות 12 קאפקייקס

מצרכים

  • 2 L ביצים
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה (170 גרם)
  • 3/4 כוס שמן (120 מ"ל)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 5 כפות קקאו איכותי (50 גרם)
  • 1 כוס קמח לבן (140 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 13 קוביות בלונדי בכל טעם שאוהבים

לציפוי שוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב)
  • 190 מ"ל שמנת מתוקה 38% (3/4 מיכל)
  • 2 כפות ממרח שוקולד - נוטלה או השחר

אופן הכנה

  1. 1. בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה ותמצית וניל. טורפים היטב.

  2. 2. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה אחידה.

  3. 3. מעבירים את הבלילה למנז'טים, עד ל-3/4 גובה, ומניחים מעל קוביית שוקולד בלונדי (ואפשר גם קוביית שוקולד ממולדה).

  4. 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהקאפייקס יציבים וקיסם המוחדר למרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

  5. 5. בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מערבבים עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. מוסיפים נוטלה ומערבבים.

  6. 6. מאפשרים לקאפקייקס להצטנן מעט ומצפים כל קאפקייק בנדיבות ברוטב שוקולד ומפזרים סוכריות צבעוניות.

הערות ושדרוגים

- במקום ממרח שוקולד בציפוי אפשר להוסיף טחינה גולמית, ממרח חלבה, ממרח חמאת בוטנים או כל ממרח מתוק אחר שאתם אוהבים.
- לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס (שימו לב שיש בו 17% שומן ומעלה) ואת השוקולד הלבן בשוקולד מריר. יש אגב שוקולד השחר פרווה.
- הכמות כאן מתאימה גם לעוגה בתבנית אינגליש קייק או עוגה בתבנית 24 או 26 במידה ומכפילים כמויות.