קציצות דלורית אפויות בתנור שמכינים ממצרכים שיש בבית. בריאות, טעימות, משביעות וקלות מאוד להקפאה ולחימום
1. מרככים את הירקות – 3 אופציות: 1. קולפים את הירקות, חותכים לקוביות ומכניסים למיקרו למשך 6-8 דקות עם מכסה סגור. 2. קולפים את הירקות, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומומלחים עד שהירקות רכים. מסננים מכל הנוזלים. 3. חוצים את הדלורית לחצי, נפטרים מהגרעינים. חוצים את הבטטה לחצי ואת הגזר משאירים שלם. משמנים וממליחים מעט ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד שכל הירקות רכים. אם ירק אחד מוכן קודם פשוט מוציאים אותו.
2. מועכים את הירקות לפירה חלק ומקררים מעט.
. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.
4. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בעזרת תרסיס שמן. לא להתקמצן עם ההתזות.
5. מניחים תלוליות של תערובת בעזרת כף על נייר האפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עד הזהבה.
- אפשר להמיר את הבטטה/גזר בקישוא.
- במקום לבשל את הירקות אפשר גם לגרד אותם דק על פומפייה אבל זה מאוד קשה כשזה נוגע לדלורית.
- תבלינים שאפשר להוסיף: 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, פטרוזיליה או עירית – קצוצות דק.
- ניתן להוסיף לתערובת גם 2 כפות שיבולת שועל דקה או כף צ'יה.
- ניתן להמיר 1/3 מכמות הקמח בפירורי לחם.
- ניתן להמיר את הקמח בקמח עדשים או אורז או בקמח נטול גלוטן כמו קמח תמי למשל.