הדפס

קציצות קישואים וגזר אפויות בתנור

מגרדים קישואים וגזר על פומפייה, מוסיפים את שאר המצרכים ויוצרים קציצות. עכשיו כל מה שנשאר זה לחכות בסבלנות שהתנור יעשה את העבודה שלו ויש לכם ארוחה טעימה ובריאה

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 40 דקות
מנות 15 קציצות
קלוריות 35 קק"ל

מצרכים

  • 2 גזרים לא קלופים
  • 1 קישוא או זוקיני
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 1 L ביצה
  • 5 כפות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה ללא גלוטן
  • 1/2 כפית מלח

לאפייה:

  • 2 כפות שמן זית או תרסיס שמן

אופן הכנה

  1. 1. מגרדים את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.

  2. 2. מגרדים את הבצל על החלק העבה (מגרדים לתוך קערה קטנה) ואז סוחטים היטב מנוזלים. השלב הזה חשוב כדי שלא תצאנה קציצות רטובות מדי.

  3. 3. מוסיפים את הבצל הסחוט לקערה עם הגזר והקישואים ומוסיפים את שאר המצרכים.

  4. 4. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם לכמה שעות).

  5. 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים תבנית עם נייר אפייה בספריי שמן או מורחים שמן זית.

  6. 6. יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית על כל קציצה ואופים במשך 30 דקות עד הזהבה. מומלץ להפוך את הקציצות באמצע האפייה כדי שיקבלו צבע זהוב מ-2 הצדדים.

הערות ושדרוגים

- לתוספת בריאות, טעם וצבע ניתן להוסיף 1/4 כפית אבקת כורכום או לגרד לתוך התערובת, על החלק הדק בפומפייה, 1/2 ס"מ שורש כורכום.
- ניתן להמיר את הקישוא בעוד גזר או בטטה/דלורית.
- אם אוהבים אפשר להוסיף לתערובת 1/2 צרור עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק. למשל: כוסברה, פטרוזיליה, עירית.

Nutrition Facts
קציצות קישואים וגזר אפויות בתנור
Amount Per Serving
Calories 35 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Total Fat 1g 2%
Total Carbohydrates 5g 2%
Protein 2g 4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.