הכנתי המון קאפקייקס שוקולד בחיי, אבל אלה הנימוחים, טעימים, שוקולדיים ומפתיעים מכולם.
הם שומרים על העסיסיות שלהם גם אחרי יומיים, מחביאים בפנים הפתעה מתוקה – שוקולד לבן מקורמל שנמס באפייה והכי קל בעולם להכין אותם. אגב, הרכות נשמרת בזכות גאנש השוקולד ששמים מעל ועוטף אותם ברוטב רך שחודר פנימה ובזכות סוכר חום כהה שגם מוסיף טעם של קרמל עדין.
אגב, במקרה ואתם תוהים כמה קל להכין אותם, אז רק מערבבים את המצרכים בקערה אחת, מעבירים למנז'טים והופ לתנור.
אתם יכולים לקשט בסוכריות צבעוניות, שברי מקופלת, כדורי קליק, מיני מרשמלו וכמובן לתקוע בכל אחד מהם דמות מצוירת שקונים בחנויות אפייה וימי הולדת ואז הם יתאימו לכם לרוח המסיבה.
וכן, אפשר להכין את המתכון גם כעוגה בתבנית אינגליש קייק או להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 או 26.
איפה קונים?
רכבת של תומס הקטר
הכי רכים, שוקולדיים ונימוחים שיש - קאפקייקס שוקולד בציפוי שוקולד מבריק וסוכריות עם הפתעת שוקולד לבן בפנים. יותר לא תצטרכו שום מתכון אחר
- 2 L ביצים
- 1/2 כוס סוכר חום כהה (170 גרם)
- 3/4 כוס שמן (120 מ"ל)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 5 כפות קקאו איכותי (50 גרם)
- 1 כוס קמח לבן (140 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 13 קוביות בלונדי בכל טעם שאוהבים
- 150 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב)
- 190 מ"ל שמנת מתוקה 38% (3/4 מיכל)
- 2 כפות ממרח שוקולד - נוטלה או השחר
1. בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה ותמצית וניל. טורפים היטב.
2. מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה אחידה.
3. מעבירים את הבלילה למנז'טים, עד ל-3/4 גובה, ומניחים מעל קוביית שוקולד בלונדי (ואפשר גם קוביית שוקולד ממולדה).
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהקאפייקס יציבים וקיסם המוחדר למרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים.
5. בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מערבבים עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. מוסיפים נוטלה ומערבבים.
6. מאפשרים לקאפקייקס להצטנן מעט ומצפים כל קאפקייק בנדיבות ברוטב שוקולד ומפזרים סוכריות צבעוניות.
- במקום ממרח שוקולד בציפוי אפשר להוסיף טחינה גולמית, ממרח חלבה, ממרח חמאת בוטנים או כל ממרח מתוק אחר שאתם אוהבים.
- לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס (שימו לב שיש בו 17% שומן ומעלה) ואת השוקולד הלבן בשוקולד מריר. יש אגב שוקולד השחר פרווה.
- הכמות כאן מתאימה גם לעוגה בתבנית אינגליש קייק או עוגה בתבנית 24 או 26 במידה ומכפילים כמויות.
15 תגובות
איזה כייף של אתר…. עלי והצליחי 🙂
תודה ענקית!
את מקסימה והצילומים איכותיים ומגרים מאד. כמובן שאנסה ואתם לילד שלי לטעום ולילדנ שבי לזלול
שלום. נרטה נפלא. מה זה שוקולד בלונדי? תודה
שוקולד לבן מקורמל. יש אותו לעלית עם מגוון תוספות.
אפשר כמובן גם כל שוקולד לבן אחר או שוקולד חלב.
שלום לך לך 🙂 מתכון מתוק….תגידי באיזה גודל מנגטים משתמשים פה?
תודה רבה 🙂 האמת שזרקתי את הקופסה עם הגודל, אבל הבינוני. לא הגדול ולא המיני. מקווה שזה עוזר.
מתכון מדליק! שאלה לגבי קוביית הבלונדי, רק להניח מעל (והוא ישקע פנימה) או לדחוף באמצע לתוך הבלילה?
רק להניח מעל, זה יכנס פנימה לבד 🙂
הכנתי עכשיו ולצערי קוביות הבלונדי נותרו על מקומן מלמעלה, ולאט לאט נשרפו 🙁
קילפתי אותך מתוך הקפקייס המוכנים, מקווה שהציפוי יעזור להסתיר את השקעים שנוצרו.
היי,
לא ציינת במצרכים את תמצית הוניל, עוד רגע מכינה… כמה לשים?
תודה
כפית. אבל לא נורא אם לא הוספת גם 🙂
סוכר חום בהיר גם הולך? או שזה הכרחי חום כהה.
ואין על המתכונים שלך!! כל פעם שאני מתלבטת מה להכין האתרים שלך הם הראשונים שאני נכנסת אליהם לקבל השראה.
[…] תפספסו: קאפקייקס שוקולד עם הפתעה שוקולד לבן מאפינס גזר וטחינה מלוחים פנקייק בננות ושיבולת […]
היי
שוקוציפס לבן במקום בלונדי גם מתאים? יהיה טעים?
בתודה מראש