העוגה האהובה עלי בעולם! ואחרי שתכינו אותה היא לגמרי תהפוך גם לפייבוריטית שלכם. ושל הילדים שלכם.
כי בנינו, מה צריך יותר מקצפת וניל, עוגיות רכות ורוטב שוקולד שמכסה את הכל?
ואגב, הפעם הבאתי לכם את הגרסה שאני הכי אוהבת, זאת שלא כוללת פודינג אלא רק אבקת סוכר ווניל שביחד מוסיפים את הטעם המוכר והאהוב.
זה לא שיש לי בעיה עם פודינג, אני דווקא משתמשת בו במטבח, אבל בעוגה הזאת אני באמת מעדיפה את הגרסה הקצת יותר עדינה וקצת יותר נמסה בפה.
ואם אתם שואלים אותי, העוגה הזאת לגמרי יכולה לככב כעוגת יום הולדת. נגיד שלי. נגיד אם מישהו יכין לי אותה 🙂
זהו, חפרתי. משחררת אתכם לרוץ ולהכין אותה, וליצור זכרונות טעימים למשפחה שלכם.
- כנסו כנסו: מתכונים לעוגות ביסקוויטים מעולות
עוגת ביסקוויטים שילדים (ומבוגרים) ממש אוהבים, עם קצפת וניל, עוגיות שנמסות בפה ורוטב שוקולד שמכסה את הכל
- 1 שרוול פתי בר וניל או שוקולד
- 1/2 כוס חלב לטבילת הפתי בר
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 250 גרם גבינה לבנה 9% או גבינת שמנת בטעם טבעי
- 120 גרם שוקולד מריר או חלב
- 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 10 תותים שטופים
מניחים בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את הגבינה ומקציפים במשך 2 דקות נוספות. אם משתמשים בגבינת שמנת מוציאים אותם מהמקרר שעה לפני ההקצפה כדי שהיא תתרכך קצת ולא תהיה חזקה מדי.
בסיר קטן מחממים שוקולד שבור לקוביות ביחד עם השמנת עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים במשך 10 דקות.
מרכיבים: טובלים את הפתי בר בחלב למשך 10 שניות ומניחים בשכבה אחידה בתבנית פיירקס בגודל 20X30.
שמים מעל 1/3 מכמות הקרם ומיישרים. חוזרים על הפעולה של הפתי בר והקרם 3 פעמים נוספות ומסיימים בשכבת פתי בר.
מזלפים מעל את רוטב השוקולד, מקשטים בתותים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- העוגה רק משתבחת אחרי יום כי עוגיות הפתי בר מתרככות.
- במקום עוגיות פתי בר אפשר לשים גם עוגיות לוטוס או אוראו.
- במקום תותים אפשר לעטר בשברי מקופלת, אוכמניות, שוקולד מגורד עם קולפן, כדורי קליק ועוד.
8 תגובות
טוב זה יפהפה בקטע אחר!
ונראה טעים!
כאחת של אוהבת עוגות פטיבר זה נראה מצויין!!!
יש מצב שאפילו אכין אחת כזאת!!
יש!
היי נראה מעולה. יעבוד גם עם גבינה לבנה 5%?
היי, אחלה מתכון, רק שאלה/הערה אחת.. שרוול אחד של פתי בר לא מספיק לכמות השכבות שתיארת.. בהנחה שצריך לשים את הביסקוויטים צמוד.. אני מפספסת משהו? נגמרו לי הפתי בר באמצע והתחלתי לאלתר עם דברים אחרים כי היה לי רק שרוול אחד.. 🙂
יש גרסה פרווה?
תודה!
היי, האם השוקולד אמור להיות קשה אחרי הזמן במקרר? נשאר לי נוזלי..
היי אפשר בלי מיקסר?