קישואים וגזר הם השילוב האהוב עלי. יש משהו ברכות של הקישואים והמתיקות והיציבות של הגזר שפשוט עובדים נהדר ביחד.
זה מצליח כשמכינים פשטידה שמשלבת את שניהם ומצליח גם כאן בקציצות כשהקישואים מתפקדים כגורם המקשר והרך והגזר מוסיף נוכחות ויציבות לקציצה.
בכלל, כששואלים אותי מה צריך שיהיה תמיד בבית מבחינת חומרי גלם, אני תמיד מתחילה בבצל, שום, קישואים וגזר. 4 המופלאים שהופכים כל אוכל לטעים יותר.
במקור, אני מכינה את המתכון הזה עם קמח אבל גם כדי להוסיף אקסטרה בריאות וערכים תזונתיים וגם כדי להפוך את הקציצות האלה למעניינות יותר בפה, החלטתי להמיר את הקמח בשיבולת שועל שהופכת את הקציצות לנטולות גלוטן.
ומה שעוד נחמד במתכון הזה, שילדים יכולים להחזיק את הקציצות האלה ביד בלי להתלכלך בתועפות שמן בגלל הטיגון. האפייה כאן גם מורידה את כמות הקלוריות אבל גם מועילה לבגדים 🙂
ואני מקדימה תשובה לשאלה – את הצלוחית בצורת פרפר קניתי כאן (3 שקלים) ואת הצלחת המאוירת קניתי מאמנית ישראלית מדהימה ממש שנקראת דריה ויש לה גם מוצרי נייר, מצעים וכלי אוכל. כולם מאוירים בצורה עדינה וסופר קסומה. הנה לינק לאתר שלה.
והנה גם משהו שאני בטוחה שתשמחו לדעת – בכל קציצה יש 35 קלוריות בלבד ואפשר להקפיא בלי בעיה ולחמם בטוסטר כשרוצים לאכול.
איפה קונים?
צלחת בצורת פרפר
צלחת מאוירת
מגרדים קישואים וגזר על פומפייה, מוסיפים את שאר המצרכים ויוצרים קציצות. עכשיו כל מה שנשאר זה לחכות בסבלנות שהתנור יעשה את העבודה שלו ויש לכם ארוחה טעימה ובריאה
- 2 גזרים לא קלופים
- 1 קישוא או זוקיני
- 1 בצל לבן קלוף
- 1 L ביצה
- 5 כפות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה ללא גלוטן
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית או תרסיס שמן
1. מגרדים את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.
2. מגרדים את הבצל על החלק העבה (מגרדים לתוך קערה קטנה) ואז סוחטים היטב מנוזלים. השלב הזה חשוב כדי שלא תצאנה קציצות רטובות מדי.
3. מוסיפים את הבצל הסחוט לקערה עם הגזר והקישואים ומוסיפים את שאר המצרכים.
4. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם לכמה שעות).
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים תבנית עם נייר אפייה בספריי שמן או מורחים שמן זית.
6. יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית על כל קציצה ואופים במשך 30 דקות עד הזהבה. מומלץ להפוך את הקציצות באמצע האפייה כדי שיקבלו צבע זהוב מ-2 הצדדים.
- לתוספת בריאות, טעם וצבע ניתן להוסיף 1/4 כפית אבקת כורכום או לגרד לתוך התערובת, על החלק הדק בפומפייה, 1/2 ס"מ שורש כורכום.
- ניתן להמיר את הקישוא בעוד גזר או בטטה/דלורית.
- אם אוהבים אפשר להוסיף לתערובת 1/2 צרור עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק. למשל: כוסברה, פטרוזיליה, עירית.
35 תגובות
בהצלחה!!
תודה גדולה!
היי מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל דקה להכנה מהירה ללא גלוטן?
תודה רבה (:
יש תחליף לביצה?
ניסיתי בהתלהבות את המתכון. העיסה שקבלתי לא נראתה מתאימה לקציצות, זה היה מפורר מאוד. בכל זאת ניסיתי לאפות קציצות והכל התפרק. יכול להיות שחסר פה משהו?
סחטת את הנוזלים והשתמשת בשיבולת שועל דקה? שמת במקרר?
אלה 3 השלבים הכי קריטיים כדי שתצא תערובת מגובשת.
יש אפשרות לוותר על הבצל? או להחליף במשהו אחר?
תודה 🙂
שיבולת שועל ללא גלוטן? יש דבר כזה? אני יודעת שב:
ח- חיטה
ש- שעורה
ש- שיפון
ש- שיבולת שועל
יש גלוטן!!
וואי נשמע טעים!
שאלה קטנטונת את הגזר והקישואים שמגרדים אותם לא צריך לסחוט אותם מנוזלים?
האם אפשר לוותר על הביצה ולשים טחינה במקום? אם כן, כמה?
כן, 2 כפות + 1/2 כפית אבקת אפייה <3
הי רחלי
ערכתי חיפוש מהיר לארוחת צהריים מהירה וקלילה להכין לילדים והכנתי את הלביבות המעולות האלו.
הקטן בן השנתיים אכל אחת אחרי השניה ולא נעים לי להגיד שאני אכלתי כמעט את כל מה שנותר:) הן ממש טעימות!!
תודה רבה ותתחדשי על האתר המקסים הזה!
היי רחלי,
אני עפה על האתר החדש שלך! חיפשתי כזה כבר הרבה זמן
אפשר לשלב עדשים כתומות בקציצות האלה?
תודה תודה!
[…] רעיונות עם מה להגיש את הבורגול: קציצות בטטה ועדשים כתומות קציצות כרובית אפויות קציצות עוף אפויות עם כרובית וקישואים קציצות קישואים וגזר אפויות […]
סחטתי שוב כל קציצה בזמן העיצוב… ויצא מוצק ומגניב, תודה!
מושלם! שמחה לשמוע
ניתן להמיר את הביצה במשהו אחר?
האם אפשר לשים שיבולת שועל עבה במקום דקה?
אפשר, אבל המרקם של הקציצה יכיל ביסים יותר גסים. אני מאוד אוהבת, נסי גם
אפשר להכין מראש הרבה ולהקפיא?
מתאים לתינוקת?
היי
אתר מקסים ושימושי .
שאלה : האם את שיבולת השועל הדקה צאריך להשרות טיפה במים?
אם לא אשרה אותה לא תיצא קשה באפייה?
ודבר שני אני משתמשת בשיבולת שועל דקה (לא להכנה מהירה ) זה משנה?
תודה מראש לך.
היי
מעניין למה יצאו רק 8 קציצות
נשמע טעים!! אפשר במקום שיבולת שועל, פולנטה (תירס) שזה ללא גלוטן.
נראה מעולה.
זה משנה באיזה צד של הפומפיה משתמשים?
האם יש לך רעיון עם מה אפשר ״להדביק״ את הקציצה
במקום הביצה (וגם בלי טחינה) מסיבת אלרגיה מסכנת חיים
תודה
היי
אם רוצה לעשות את הקציצות עם קמח ולא שיבלות שועל? כמה קמח לכמות שמתכון?
תווודה
נראה טעים…האם אפשר לשים קמח במקום שיבולת שועל? ואם כן איזה כמות?
היי!
האם אפשר להכין את הקציצות (בלי לטגן או לאפות) ולהקפיא?
יצא מושלם. הקטנטן שלי טרף בערך 12 בארוחה (בן שנתיים וחצי :)) תודה!!!
תודה נראה מושלם!
האם אפשר לחתוך את הירקות בסלייסר?
היי. תודה את מהממת! צליאקים רבים רגישים גם לשיבולת השועל ללא גלוטן – האם יש תחליף?
היי רחלי,
חזרתי לשתף ,ולומר לך תודה למתכון הקציצות הנהדרות !
אפיתי את קציצות הקישוא והגזר בתנור,והפצפון בן ה-11 חודש כול כך נהנה,
שלאחר שסיים קציצה ראשונה, הצביע לכיוון הקערה ואמר "את זה" …
הייי רחלי,
חזרתי לשתף :
הפיצפון רק בן 11 חודשים, הוא מאוד אהב את קציצות הקישוא והגזר.
מתכון מעולה!
כל כך משמח לשמוע. תודה שחזרת לשתף ♥