את הפסטה הזאת אני מכינה בכל פעם כשאני רוצה אוכל מהיר שעושה שמח בבטן. לא צריך לקצוץ כלום וגם לא ללכלך כלים מיותרים, רק לבשל מצרכים שיש תמיד בבית וזהו.
אני יודעת, רוב האנשים מתחילים להכין רוטב עגבניות בטיגון של בצל ושום, אבל בואו נהיה כנים, לא תמיד יש לי זמן לזה ולא תמיד מתחשק לי לנקות סכין וקרש חיתוך. בעיקר קרש חיתוך שתופס לי חצי כיור.
הרוטב הזה הוא גם הרוטב הכי אהוב על ילדים, גם כי הוא קצת מתקתק וגם כי אין בו חתיכות, ובשילוב עם פסטה רכה רכה (כי אל דנטה זאת המצאה מעצבנת) מדובר לגמרי בארוחה נהדרת.
ודבר אחרון, והכי חשוב במתכון הזה, בבקשה תשתמשו בעגבניות מרוסקות דק של חברה איכותית. ולמי שתמיד שואל – עדיף כאלה שמיוצרות באיטליה. יש לחברת mutti, למאסטר שף (הסדרה האיטלקית), לחברת Pomi, לחברת גרנד איטליה ועוד. כבר הרסתי לא פעם רטבי עגבניות כי העגבניות המרוסקות היו חמוצות וחתוכות גדול ומעצבנות בפה. אז תמצאו חברה אחת שיש לכם בסופר ואתם אוהבים ותדבקו אליה. ושימו לב שהעגבניות מרוסקות דק, זה לא רסק עגבניות (המשחה הסמיכה בצבע בורדו) זה פשוט עגבניות שריסקו דק דק.
איפה קונים?
צלחות בצורת מיקי מאוס
סכו"ם של מיניונים
פסטה ברוטב עגבניות שילדים הכי אוהבים. מלא מלא רוטב אדום שעוטף ספגטי רך רך. ואפילו לא צריך לקצוץ או לטגן, רק לבשל מצרכים שיש בבית וזה מוכן
- 1/2 חבילה ספגטי דק או ספגטי עבה
- 1 ו-1/2 כוסות עגבניות מרוסקות דק של חברה טובה
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה - לא חובה
- 3/4 כוס מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית מייפל או סילאן או סוכר
- בסיר בינוני מרתיחים הרבה מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים עד שהוא רך.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים, מלח וסילאן ומבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות. זה גם הזמן שלוקח למים לרתוח ואז לפסטה להתבשל. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך – מוסיפים סילאן אם זה חמצמץ או מלח אם זה לא מספיק מלוח.
- מסננים את הפסטה היטב מכל הנוזלים ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מבשלים את שניהם ביחד במשך 10 דקות. ובבקשה אל תדלגו על השלב הזה, הוא הכי קריטי כדי שהפסטה תספוג את הטעמים והרוטב ידבק אליה כמו שצריך.
- אם אתם אוהבים הרבה רוטב, כשהפסטה תשחה ברוטב, שימו כוס מים רותחים ואפשר גם כוס וחצי. אבל רותחים כן?
- לדעתי 1/2 כפית מלח לא תספיקה ועדיף כפית אבל יותר טוב שתכינו עם 1/2 כפית ותוסיפו כמה שטעים לכם.
- אם יש לכם בבית אורגנו מיובש (1/2 כפית) או עלי בזיליקום (10 עלים קרועים) אפשר להוסיף אותם כבר בתחילת הבישול של הרוטב.
- לגרסה פיקנטית מוסיפים 1/2 כפית פפריקה חריפה.
- רוצים לשדרג? מתחילים בטיגון של פטריות עם קצת שמן ואז מוסיפים את שאר המצרכים של הרוטב. תצא לכם פסטה ברוטב עגבניות ופטריות.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים לרוטב, לפני הוספת הפסטה, 1/2 מיכל שמנת מתוקה ומערבבים. תצא לכם לכם ברוטב רוזה טעימה בטירוף.
10 תגובות
אתר מקסים, תתחדשי !
אכין בקרוב את הפסטה, מאיפה הקישוטים למזלגות והקערות ?
תודה רבה רבה! הוספתי לינקים מאיפה רכשתי 🙂
אפשר לדעת באיזה חברה את משתמשת לרוטב?
ותתחדשי על האתר אין עליך
אני הכי אוהבת את מוטי, קנור ואת הסדרה האיטלקית של מאסטר שף 🙂
עזבי שהבלוג שלך מהמם, ואני בטוחה שגם זה יהיה מעולה, אבל הצלחות פשוט הורסות!
בהצלחה!
איזה כיף שאהבת. תודה רבה רבה!
הי, הכנתי ולמרות שהקטנה ממש אהבה לדעתי לא יצא לי ככ מוצלח…יצא לי ממש טובע ברוטב. אולי משהו לא בסדר בהכנה ? הכנתי עם פאסטה של מוטי ורסק עגבניות רגיל מהסופר. גם הטעם יצא חמצמץ לטעמי והוספתי עוד סילאן וסוכר ולא הכי עזר. יש לך רעיון אולי איך לשפר ?
איזה כיף שהגעת גם למתכוני ילדים!!
לא מצאתי שום חברה של עגבניות מרוסקות ללא קליפות וזה סופר מגעיל אותי!
כמה עגבניות נדרשות ואיך לחתוך (קצוץ/ מגורד)?
היי
אני נמנעת מלהשתמש בעגבניות מרוסקות ורסק עגבניות ?
אפשרי בכל זאת עגבניות טריות במקום הרסק עגבניות והעגבניות מרוסקות אפשרי לגרוד על הפומפיה?
היי
אתר מעניין ושימושי
מה אפשר במקום רסק עגבניות ?
(לא עגבניות מרוסקות בזה כן משתמשת) (קנוי הכונה נכון?)
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה ויום טוב.