אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול זה תירס. אמא שלי מספרת שבהריון שלי, בדרך לבית החולים כשהתחילו הצירים, היא קנתה תירס חם בדוכן שהתמקם על שבילי העפר בדרך לבית החולים וולפסון, טרום עידן הכבישים המהירים שהיו מקיפים את האזור.
בכל פעם כשאני מתלהבת מקלח תירס חם שיוצא מהסיר היא מזכירה שהאהבה הזאת הגיעה בגלל שכבר בבטן אכלתי תירס.
אז בין אם מדובר באהבה שהגיעה עוד לפני שנולדתי או כזאת שפיתחתי אחרי, אין ספק שתירס הוא אחד המאכלים הטעימים גם לילדים וגם למבוגרים.
הוא מתוק, מאוד פשוט להכנה, טעים גם ישירות מהקלח (כשקונים את זן גילי המתוק שלא מצריך אפילו בישול), מבושל משקית קפואה או מקופסת שימורים. באמת שלא משנה מאיפה הוא מגיע.
כמו הרבה ילדים אז בשנות השמונים, גם אני גדלתי על שניצל תירס, כזה שחיממתי לבד במיקרו אחרי בית הספר ומעליו תועפות של קטשופ מתוק.
אז הפעם בחרתי להביא לכם את הגרסה הביתית, הקטנה והאפויה שיותר קל להחזיק ביד וגם הרבה יותר כיף לאכול.
למטה בהערות תמצאו גם תחליפים ושדרוגים מעניינים.
אפוי, טעים וקל להכנה - נגיסי תירס אפויים בתנור בציפוי פירורי לחם ושומשום שילדים ומבוגרים אוהבים במיוחד. ניתן גם להקפיא ולחמם כשרוצים לאכול
- 335 גרם גרגירי תירס קופסת שימורים אחת ללא נוזלים
- 1 L ביצה
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כוס קמח תירס
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס פירורי לחם
- 3 כפות שומשום
- תרסיס שמן או שמן לטיגון
- עם בלנדר מוט או במעבד מזון טוחנים 1/2 מכמות התירס עד למרקם חלק שיש בו מעט גושי תירס. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה על מנת שהקמחים יספגו את הנוזלים של הביצה והשמן והתערובת תהיה יציבה יותר.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות במידה ורוצים לאפות.
- בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל מטבע של 10 שקלים (אולי טיפה גדול יותר) ומשטחים בתוך הקערה עם פירורי הלחם לצורה שטוחה בעובי 1 ס"מ. מקפידים לצפות מכל הצדדים.
- מעבירים לתבנית תנור משומנת היטב בעזרת תרסיס שמן או מוברשת עם שמן (כל שמן יעבוד כאן).
- חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת, מקפידים להרטיב את הידיים כל הזמן כדי שהתערובת לא תדבק לכם לידיים.
- מתיזים תרסיס שמן על כל נגיסי התירס, חשוב שיהיו משומנים אחרת זה יתייבש, ואופים במשך 15 דקות. הופכים לצד השני ואופים במשך 10-15 דקות נוספות.
- שימו לב שזמן האפייה משתנה מאחד לשני, נורא תלוי באיזה עובי הנגיסים שלכם. בעקרון הם אמורים להיות מוכנים אחרי 15-20 דקות. פשוט תבדקו שהם יציבים. עדיף לאפות אותם קצת פחות ולא יותר אחרת זה יתייבש לכם.
- זה בסדר אם התערובת רכה ודביקה, ידיים רטובות וזה יסתדר. אם תנסו להוסיף עוד קמח/פירורי לחם יצאו לכם נגיסים יבשים.
- במקום קמח תירס או במקום הקמח אפשר להשתמש בתפוח אדמה אחד מעוך היטב לפירה חלק.
- לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ושמים קמח לבן תופח במקום קמח רגיל וכף טחינה.
- לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בקמח תירס ואת פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן או בקורנפלס ללא גלוטן שטוחנים דק עבור התערובת או טוחנים קצת יותר גס עבור הציפוי.
- לגרסה קצת אסיאתית מוסיפים לתערובת 1/2 כפית שמן שומשום, 1 כף רוטב צ'ילי, 2 כפות קרם קוקוס וכפית רוטב סויה. אם התערובת טיפה רכה מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח תירס.
11 תגובות
הי האם אפשר גרגירי תירס סנפרוסט במקום שימורים?
אפשרי
אז אחרי שהכנתי חזרתי להגיד – תודה! ילדים ומבוגרים בררנים טעמו והכריזו-טעים! הטעם ממש זהה לגרסה הקנויה, ואפילו טעים יותר!
מה אפשר במקום קמח תירס?
אפשר להשתמש בתירס סנפרוסט במקום שימורים,?
היי נראה מגניב… במקום פירורי לחם, אפשר משהו אחר? קוואקר..? תודה!
היי, במקום פירורי לחם, אפשר משהו אחר? קוואקר..? תודה!
הי רותם, ממש אפשר להחליף בקוואקר
[…] בציפוי פירורי לחם ושומשום רוצים את הגרסה הצמחונית?נגיסי תירס אפויים בציפוי פירורי לחם ושומשום והנה גם שניצל […]
What's up, always i used to check webpage posts here in the early hours in the daylight,
since i love to gain knowledge of more and more.
I'm gone to tell my little brother, that he should also visit this weblog on regular basis to obtain updated from latest information.