מי שעוקב אחרי המתכונים פה, וגם בבלוג, בוודאי שם לב שאם יש ירק אחד שחוזר על עצמו כמעט בכל מתכון אצלי זה גזר. אני באמת באמת מאוהבת בירק הזה. המקרר שלי יכול להיות ריק מפירות, מוצרי חלב וביצים אבל גזר יהיה שם.
הפעם בחרתי לקחת אותו ולהכין מאפינס – מאוזנים ושפויים קלורית, בריאים והכי חשוב, טעימים ממש.
אפילו חברים, גרגרנים ואוהבי אוכל משובח, שהגיעו לבקר וטעמו מהם התלהבו ומיד ביקשו את המתכון.
ויש למתכון הזה עוד בונוס – אפשר להכין כמות גדולה, להקפיא בתוך שקית או קופסה סגורה, ולחמם בכל פעם כשרוצים ארוחת ערב לצד סלט או ארוחת ביניים שאפשר לקחת לגינה או לבית הספר/גן של הילדים.
לארוחת ערב, ארוחת עשר בגן או בית הספר, כארוחה קטנה אחרי הצהריים או סתם כשמתחשק – מאפינס גזר וטחינה ללא מוצרי חלב שמכינים בצ'יק ממצרכים שיש תמיד בבית
- 2 גזרים (לא חובה לקלוף)
- 3 ביצים L
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מייפל או סילאן
- 1 כף טחינה גולמית או שקדיה
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות גדושות קמח תופח
- שומשום
- מגרדים את הגזרים על החלק הדק של הפומפייה הישר לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים ביצים, שמן זית, מייפל, טחינה ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח, מערבבים ו... זהו! עכשיו רק להעביר למנז'טים ולתנור.
- מעבירים את הבלילה למנז'טים קטנים, עדיף לשמן אותם קצת בתרסיס שמן קודם, עד ל-3/4 גובה ומעטרים בשומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהמאפינס יציבים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא לח.
- במקום גזרים אפשר להשתמש בזוקיני או קישואים.
- אז למה לא חייבים לקלוף את הגזרים? כי הקליפה דקה ולא מורגשת אחרי האפייה, כי זה סתם עוד זמן קילוף ובלאגן וכי יש שם מלא ערכים תזונתיים.
- במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל + כפית שטוחה אבקת אפייה.
- כן, אפשר קמח כוסמין, עדיף בהיר, ואז להוסיף כפית אבקת אפייה. אפשר גם כל קמח נטול גלוטן.
מחפשים עוד מתכון מתוק ובריא? משהו כמו עוגיות שוקולד צ'יפס בלי קמח ובלי חמאה
או בכלל שחיתות מתוקה ושוקולדית של קאפקייקס שוקולד עם שוקולד לבן
45 תגובות
זה מצולם ליד סלט. לפי המצרכים מרגיש לי שזה מאפין מתוק. אשמח לדעת מה הטעם
זה מאפינס מלוח 🙂
הי, כיצד ניתן להפוך אותם יותר לכיוון מאפין מתוק? תודה רבה!
לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שאם את מפחיתה את כמות המלח מחצי כפית לקורט, ומוסיפה 2-3 כפות סוכר חום, המאפינס היו מתוקים יותר ועדיין ישמרו על המרקם הנהדר.
נראה מעולה! אפשר במקום כמאפינס להכין כפשטידה בתבנית אינגליש קייק?
בוודאי. שימי רק לב לזמן האפיה שיגדל בצורה משמעותית. מאמינה שיגיע ל-30 דקות ואולי קצת יותר.
הי רחלי, האם המאפינס רכים ומתאימים לתינוק בן 8 חודשים?
אכין עוד השבוע!
יש אפשרות להמיר את הקמח לשיבולת שועל עבה או דקה?
הי נופר, לא ניסיתי להחליף את הקמח בשיבולת שועל, אבל אני מאמינה שזה יכול לעבוד. במקום 4 כפות, שימי קצת פחות.
היי, נראה מעולה..
יש תחליף שאפשר לשים במקום ביצה?
הבן שלי אלרגי לחלב וביצים..
הי ורד, לא ניסיתי עדיין למצוא תחליף לביצים במאפינס. מבטיחה לנסות ולחזור עם תשובה
מאוד מוצלח!! ילדון בן חמש התלהב וגם אמא שלו שמחה שאוכל משהו בריא כזה! עשינו עם גזר מהגינה וכבר רצות לי בראש מחשבות לעשות עם שלל ירקות /פירות אחרים ! תודה רחלי!
היי יש אפשרות להחליף את הביצים במשהו?
הי רות, עדיין לא יצא לי לנסות אותם עם תחליף לביצים, אבל מבטיחה לנסות ולחזור עם תשובה
הכנתי והספיק רק ל- 6 מאפינס. איך זה יכול להיות? 🙁
יכול להיות שאלו היו מאפינס גדולים מאוד?
אני מכינה בתבניות קטנות ויוצאים 12
אפשר עם קמח טף ?
במקום הקמחים?
מתכון קל ומהיר הכנה. יצא ממש טעים
ציפי איזה כיף לשמוע <3
האם אפשר להקפיא ?
אם שמים שיבולת שועל במקום קמח לשים אבקת אפיה?
כן, בנוסף לשיבולת שועל
השאלה שלי תהיה קצת מצחיקה 🙂 אבל יש אופציה לשים משהו אחר במקום כף טחינה? גבינת סויה למשל?
טעים!אפשר להקפיא לאחר האפיה?
בטח! זה מעולה גם אחרי הקפאה
תודה רבה יצה מעולהההההה
שמחה ממש לשמוע 🙂
שלום, נראה מעולה.
על פונקציה טורבו או מלעלה ולמלטה בתנור בלבד ?
מומלץ לאפות על טורבו
היי, אפשר דבש/סוכר במקום המייפל או סילאן? או בכלל להשמיט ולהוסיף משהו אחר לייצוב??
תודה רבה!
אפשר פשוט להשמיט לגמרי
היי יקירה
האם ניתן להקפיא את המאפין לדעתך ???
בטח. ולהפשיר בטמפרטורת החדר
רק אגיד שיוצאת כמות ממש קטנה (8 מאפינס) אז ממליצה להתחיל מכמות כפולה אם מארחים או יושבים משפחה שלמה לאכול 🙂
הייי! מתכון מעולה 🙂
שאלה ..
יש אולי אופציה להמיר את הטחינה לממרח אחר ?
חמאת/טחינת שקדים <3
היי , נראה מעולה. יתאים לדעתך קמח עדשים כתומות במקום קמח תופח? תודה!
ניסיתי היום יצא מעולה!
קל, טעים ומגוון את ארוחת הערב…
תודה רבה! על אתר נפלא!
היי
אם אין לי קמח תופח כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף לכמות הקמח?
תודה
מאפינס מעולים!
נראה לך שיכול לצאת טוב גם עם דלעת?
לילדה אלרגית, מה אוכל לשים במקום הביצים?
יצא פגז, אני הוספתי 2 כפות שיבולת שועל במקום הקמח תופח
היי
מה אפשר לשים במקום ביצים?
היי כמה אבקת אפייה צריך לשים במקום קמח תופח?
היי
לכמה זמן רצוי להקפיא?