אז בסוף זה קרה, התיישבתי לכתוב את המתכון שכולםםםםםם ביקשו.
האמת, זה מטורף ממש.
העליתי תמונה של המתכון הזה לסטורי שלי הכי בתמימות, בזמן שהכנתי לעצמי ארוחת צהריים הכי מהירה שיש כי מיהרתי, ולמי יש זמן עכשיו לקצוץ בצל וסלרי, גזר ועגבניות. ובאמת שלא ציפיתי לכזה מבול של הודעות.
בגדול מדובר באחד המתכונים הכי פשוטים שיש שבאמת באמת יוצא אליפות. פתיתים רכים רכים, רוטב בולונז מ-2 מצרכים וזהו. זה מוכן.
יש במתכון הזה 2 סודות:
1. אני משתמשת ברוטב עגבניות מוכן. יש מיליון חברות בשוק, רובן מעולות. ממליצה לכם לחפש את הרטבים שכתוב עליהם רוטב עגבניות לבולונז או רוטב עגבניות עם בזיליקום, פשוט כי הם כבר מתובלים ממש טוב אבל גם רוטב עגבניות רגיל יעבוד. ואני יודעת שתשאלו אז מקדימה תשובה – קודם כל לא תמיד יש לי זמן לבשל עכשיו רוטב עגבניות מהבסיס.
שנית, ואולי חשוב יותר, יש לי נטייה להשתמש כמעט תמיד בעגבניות מוכנות. בין אם מדובר ברסק, בעגבניות מרוסקות או עגבניות קלופות. הבעיה עם העגבניות בארץ שהן לא עקביות. פעם מתוקות ופעם חמצמצות, פעם קמחיות ופעם רכות. מאוד קשה ככה לכתוב מתכון וללמד אנשים איך לאזן מה גם שהעגבניות המוכנות (בתנאי שקניתם חברה טובה) נקטפות בשיאן וישר מועברות לקופסאות, בטח אם קניתם של חברה איטלקית. בקיצור, תשמעו לי – רוטב עגבניות מוכן זה החיים.
2. לכל מי שתמיד תוהה איך מכינים פתיתים שלא הופכים לגוש אחד דבוק ביחד אז התשובה היא – הרבה מים. יותר ממה שאתם חושבים שצריך. הפתיתים ממשיכים לספוג נוזלים הרבה אחרי שסוגרים את הגז אז גם אם נראה לכם שיש הרבה רוטב כשסיימתם לבשל, קחו בחשבון שהוא יספג. למשל כאן – יש כאן כוס פתיתים אז ההגיון והשקית יגידו לכם לשים כוס ורבע מים אבל כאן יש 2 כוסות + צנצנת של רוטב עגבניות שגם היא סוג של נוזל. כמעט כפול 3 ממה שצריך אבל בחיי שזה יוצא מעולה ככה 😊.
אל תפספסו: מתכונים מעולים עם פתיתים.
זהו, שולחת אתכם להכין את הפתיתים ומחכה לשמוע ולראות איך יצא. מחכה לכם בעמוד של צוציקים באינסטגרם וגם בפייסבוק כמובן.
מתכון פשוט בטירוף לבולונז פתיתים - שילוב של שניים מהמאכלים שהילדים הכי אוהבים
- 1 כף שמן זית
- 400 גרם בשר טחון
- 1 צנצנת רוטב עגבניות (קנוי)
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כוס פתיתים שאוהבים
- בסיר רחב ושטוח (סוטאז') מחממים שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא מתפורר ואין יותר מים בתחתית הסיר. חשוב מאוד לטגן על אש גבוהה, אנחנו רוצים צריבה של הבשר ולא בישול שלו. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מוסיפים רוטב עגבניות ומים ומבשלים במשך 20 דקות עד שהבשר מתרכך והרוטב טעים. אם צריך, מוסיפים קצת מלח ופלפל.
- מוסיפים את הפתיתים, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים במשך 10 דקות או עד שהפתיתים רכים אבל עדיין יציבים. זוכרים? הם ממשיכים להתבשל גם אחרי שסוגרים את הגז.
- קחו בחשבון שהפתיתים ממשיכים לספוג נוזלים גם אחרי תום הבישול אז עדיף שיהיה יותר רך ונוזלי מאשר שיתמצק לגוש אחר כך.
- רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 3/4 כוס אפונה עדינה (קפואה) בשלב הוספת הפתיתים.
- רוצים לשדרג יותר? מוסיפים 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות לפני הוספת הבשר, פשוט מטגנים אותם עד לריכוך ואז ממשיכים כרגיל.
- אפשר להמיר את הבשר הטחון גם בעוף טחון או בפרגיות טחון או בטחון מן הצומח.
- במקום פתיתים אפשר לשים פסטה קצרה (במקרה הזה שימו 3 כוסות מים ולא 2), בורגול עבה ואפילו אורז יעבוד.
23 תגובות
איזה רוטב עגבניות קנוי את ממליצה לקנות?
איזה עגבניות מרוסקות/ חתוכות את ממליצה לקנות? איך רואים ל המוצר אם הוא נקטף וישר נארז?
בתור מישהי תמיד משתמשת ברוטב מוכן ממש אשמח להמלצות, המתכון נראה מעולה! תודה !!!!
אז ככה – לגבי כל מוצרי העגבניות למינהם אני משתדלת מאוד לקנות כאלה שיוצרו באיטליה. תמיד מעולה.
אני משתמשת ב-mutti ומאסטר שף בעגבניות הבסיסיות (רסק, מגורד, מרוסק וכו) ולאחרונה התחלתי להשתמש ברטבי העגבניות המוכנים של קנור והם ממש נהדרים.
יש עוד חברה שאני ממש אוהבת ושכחתי את שמה, תיכף אזכר ואחזור לכתוב לך 🙂
מה זה פסטה קצרה? וכמה מים לשים במקרה כזה? כמה מים לשים כששמים בורגול?
אם את רוצה להחליף את הפתיתים בפסטה, שימי 3 כוסות מים במקום 2.
אם את רוצה להחליף בבורגול, השאירי את אותה כמות מים
הכנתי היום לצהריים, הבת שלי (1.3) טרפה, וגם אני ובעלי! יאמי 🙂
ליהי, איזה כיף לשמוע! תענוג
היי,
האם אפשר להוסיף שעועית מקופסא? כזאת ברוטב עגבניות
אפשר. במקרה הזה, אני מציעה להוסיף עוד חצי כוס רוטב עגבניות, מאחר והשעועית היא חלק ממשקל הרוטב בקופסה
מתי מוסיפים את הכוסות מים? כשמוביפים פתיתים או שכמבשלים את הבולונז?
הי מגי, מוסיפים את המים יחד עם רוטב העגבניות, כשמבשלים את הבולונז
כמה מים מוסיפים לצנצנת רוטב (פאסאטה) של מוטי אם רוצים להכין עם אורז במקום פתיתים?
[…] הספקתם להגיע? תתנחמו בבולונז פתיתים מהיר שיגרום לילדים (וגם לכם) להרגיש כמו […]
שמתי טחון של טבעול והכפלתי כמויות. יצא מ-ה-מ-ם! בד"כ אחרי קירור הפתיתים נהיים גוש אבל הפעם נשארו אחד אחד. כזה טעים! תודה על המתכון 🙂
מתכון קליל ומהיר סגר את הפינה לאמצע השבוע, הוספתי בצל קצוץ בשביל הטעם ויצא מעולה… אגב, גם בעלי מילא את הצלחת שוב… 🙂
תודה רבה!!!!
מתכון קליל ומהיר, סגר לי את הפינה לאמצע השבוע… הוספתי בצל קצוץ בשביל הטעם יצא טעים מאוד, אפילו הבעל מילא שוב את הצלחת
תודה רבה!!! 🙂
האם ניתן להמיר את הפתיתים באורז ?
עדיין לא ניסיתי. מבטיחה לנסות בהקדם ולעדכן.
באיזה משקל אמורה להיות צנצנת הרוטב? יש כל מני גדלים…
הייי,אפשר להחליף את רוטב הקנוי במשהו אחר? לא מתחברת לטעמים התעשייתים
אם אין רוטב עגבניות קנוי? אפשר להכין רוטב מעגבניות טריות?
ניסיתי כבר כמה מתכונים של בולונז… עם המתכון שלך פעם ראשונה שגם יצא לי טעים! בן השנתיים וחצי טרף (וגם אני!!). פשוט מעדן וקל כל כך….
היי! אני בבידוד ואין לי רוטב מוכן. אני בטח אכין עם עגבניות מרוסקות.
כמה מים להוסיף? אותה כמות?
אוף שמתי מים וכנראה זה יצאה היה יותר מדיי , יצא לי סוג של מרק עם כל המים ואז ששמתי את הפתיתים עדיין היה מלא מים -/ חבל שלא רשמת מדידה מדוייקת של המים ככה אולי היה יותר קל -/
אד לקח הרבה זמן עד שהמים ירדו