מאפינס רכים עם גזר, תפוחים ובננה. בלי הרבה סוכר ועם מתיקות שנשענת בעיקר על הפירות. מושלם כארוחה מתוקה ומלאת אנרגיה אחרי הגן או בית הספר
בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר חום, שמן קוקוס, קינמון ותמצית וניל וטורפים היטב.
מוסיפים קמח תופח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
מגרדים לתוך התערובת, על החלק הדק בפומפייה את הגזר ועל החלק העבה את התפוח ומערבבים.
מעבירים את התערובת למנז'טים. אם משתמשים במנז'טים מנייר שמים אותם בתוך תבנית שקעים.
חותכים את הבננות לפרוסות ומניחים פרוסה מעל כל מאפינס.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- לא חייבים לקלוף את הגזר ולא את התפוח. שוטפים היטב וזה מספיק. זה גם לא מורגש באפייה וגם חבל על הכלים והמאמץ.
- במקום גזר אפשר לשים עוד תפוח ובמקום תפוח אפשר עוד גזרץ אפשר גם להחליף גזר או תפוח בקישוא אחד קטן מגורד דק.
- את הגזר חשוב לגרד על החלק הדק כי הוא יותר קשה ובגלל שהאפייה קצרה חייבים שהוא יהיה דק כדי שיספיק להתרכך.
- רוצים לשדרג? מוסיפים 1/4 כפית גינג'ר טחון ו/או מעט אגוז מוסקט מגורד דק.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
- במקום קמח תופח אפשר לשים קמח לבן + כפית אבקת אפייה או קמח כוסמין לבן + 1 כפית אבקת אפייה.
- במקום שמן קוקוס אפשר לשים חמאה או שמן אחר שאוהבים.