לארוחת ערב, ארוחת עשר בגן או בית הספר, כארוחה קטנה אחרי הצהריים או סתם כשמתחשק – מאפינס גזר וטחינה ללא מוצרי חלב שמכינים בצ'יק ממצרכים שיש תמיד בבית
- מגרדים את הגזרים על החלק הדק של הפומפייה הישר לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים ביצים, שמן זית, מייפל, טחינה ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח, מערבבים ו... זהו! עכשיו רק להעביר למנז'טים ולתנור.
- מעבירים את הבלילה למנז'טים קטנים, עדיף לשמן אותם קצת בתרסיס שמן קודם, עד ל-3/4 גובה ומעטרים בשומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהמאפינס יציבים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא לח.
- במקום גזרים אפשר להשתמש בזוקיני או קישואים.
- אז למה לא חייבים לקלוף את הגזרים? כי הקליפה דקה ולא מורגשת אחרי האפייה, כי זה סתם עוד זמן קילוף ובלאגן וכי יש שם מלא ערכים תזונתיים.
- במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל + כפית שטוחה אבקת אפייה.
- כן, אפשר קמח כוסמין, עדיף בהיר, ואז להוסיף כפית אבקת אפייה. אפשר גם כל קמח נטול גלוטן.