הרבה יותר בריאים, משביעים וטובים לבטן - פנקייק בננות ושיבולת שועל בלי טיפת סוכר. מגישים עם מייפל, תותים או כל תוספת אחרת שאוהבים
1. מועכים את הבננות בקערה בינונית עד שנוצרת מחית.
2. מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים היטב.
3. מניחים לתערובת לעמוד במשך חצי שעה בחוץ. בזמן הזה השיבולת מתרככת. שימו לב – אם התערובת לא מספיק נוזלית (היא צריכה להיות כמו טחינה סמיכה), אפשר להוסיף עוד כמה כפות חלב.
4. במחבת נון סטיק, משומנת במעט שמן או חמאה, מניחים 2-3 כפות גדושות מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מגישים עם מייפל ופירות חתוכים.
- לתוספת של בריאות מוסיפים 1 כף זרעי צ'יה לבלילה.
- במקום קמח לבן אפשר לשים קמח אורז, קמח כוסמין, קמח טפיוקה. ואפשר גם לטחון קצת שיבולת שועל ולשים 2 כפות מזה במקום הקמח או להגדיל את כמות השיבולת שועל בעוד 2 כפות.
- במקום ביצה אפשר לשים 2 כפות טחינה + 1/2 כפית סודה לשתייה.
- הפנקייקים עדינים ומעט רכים וזה בסדר. מומלץ להכין אותם קטנים או בינוניים ולא גדולים מדי.
- כן, מרגישים בטעם של הבננה. וכן, זה טעים מאוד. אם אתם לא אוהבים עדיף להכין מתכון אחר של פנקייקים.
- בכוונה לא שמתי ממתיק כלשהו בבלילה כי גם ככה מגישים את זה עם סירופ (מייפל/דבש/סילאן/שוקולד).