אצבעות חזה הודו עם ירקות שילדים (ומבוגרים) סופר אוהבים. כיף להחזיק ביד ואפשר להגיש בצלחת לצד ירקות או פירה. והבונוס? אף אחד לא ידע שיש בפנים גם ירקות
- משרים את הלחם במים במשך 5 דקות וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
- מגרדים את הגזר והבטטה על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה עם הלחם.
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד שהתערובת אחידה.
- מכסים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
- משמנים מעט את הידיים ויוצרים אצבעות מהתערובת ממש כמו שמכינים קבב מאורך.
- מניחים על נייר האפייה ומשמנים מעל עם מעט תרסיס שמן או מברישים בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שאצבעות ההודו מוכנות וזהובות. מומלץ לסובב מדי פעם עד לקבלת הזהבה עדינה.
הערות ושדרוגים
- אפשר להכין את האצבעות עם הודו או עוף או לשלב בינהם.
- במקום פירורי לחם או פרוסות לחם אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה (יש גם ללא גלוטן לקוואקר).
- במקום גזר או בטטה אפשר להשתמש בקישוא רק להקפיד לגרד על החלק הדק בפומפייה.
- אפשר להכין את המתכון גם כקציצות/נאגאטס.