Go Back
הדפס

אצבעות חזה הודו וירקות אפויות בתנור

אצבעות חזה הודו עם ירקות שילדים (ומבוגרים) סופר אוהבים. כיף להחזיק ביד ואפשר להגיש בצלחת לצד ירקות או פירה. והבונוס? אף אחד לא ידע שיש בפנים גם ירקות

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 45 דקות

מצרכים

  • 400 גרם חזה הודו טחון (אפשר גם חזה עוף)
  • 2 גזר - לא חייבים לקלוף
  • 1/2 בטטה קלופה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 L ביצה
  • 2 פרוסות לחם או 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית

אופן הכנה

  1. - משרים את הלחם במים במשך 5 דקות וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.

  2. - מגרדים את הגזר והבטטה על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה עם הלחם.

  3. - מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד שהתערובת אחידה.

  4. - מכסים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

  5. - מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.

  6. - משמנים מעט את הידיים ויוצרים אצבעות מהתערובת ממש כמו שמכינים קבב מאורך.

  7. - מניחים על נייר האפייה ומשמנים מעל עם מעט תרסיס שמן או מברישים בשמן זית.

  8. - אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שאצבעות ההודו מוכנות וזהובות. מומלץ לסובב מדי פעם עד לקבלת הזהבה עדינה.

הערות ושדרוגים

הערות ושדרוגים
- אפשר להכין את האצבעות עם הודו או עוף או לשלב בינהם.
- במקום פירורי לחם או פרוסות לחם אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה (יש גם ללא גלוטן לקוואקר).
- במקום גזר או בטטה אפשר להשתמש בקישוא רק להקפיד לגרד על החלק הדק בפומפייה.
- אפשר להכין את המתכון גם כקציצות/נאגאטס.