כדורי עוף ותירס בציפוי אקסטרה פריך של פירורי לחם ושומשום. ארוחת צהריים מעולה לכל המשפחה שמגישים לצד אורז, פירה או סלט ירקות טריים
מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה וסוחטים היטב מנוזלים (אין צורך בהם פה). מעבירים לקערה.
מגרדים לתוך הקערה את הגזר על החלק הדק ומוסיפים לבצל הסחוט.
מוסיפים את שאר המצרכים, לשים היטב ומעבירים למקרר. אם משתמשים בפרוסת לחם מרטיבים אותה היטב מתחת למים או בקערה במשך דקה שתיים ואז סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת.
בקערה בינונית שמים פירורי לחם, שומשום ומלח ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים מהעוף ומגלגלים בתוך פירורי הלחם.
ועכשיו מחליטים: אפשר לטגן בשמן בגובה של 3-4 ס"מ מכל הצדדים עד הזהבה ואפשר לאפות בתנור, על נייר אפייה משומן (חשוב לשמן עם מברשת גם את הכדורים מעל) במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מומלץ לסובב את הכדורים מדי פעם.