Go Back
+ servings
הדפס

כדורי עוף ותירס בציפוי אקסטרה פריך של פירורי לחם ושומשום. ארוחת צהריים מעולה לכל המשפחה שמגישים לצד אורז, פירה או סלט ירקות טריים

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 35 דקות
מנות 15

מצרכים

  • 500 גרם חזה עוף טחון או פרגיות טחונות
  • 1/2 בצל קלוף (לא חובה בצל במתכון)
  • 1 גזר קלוף
  • 1 ביצה L
  • 1/3 כוס פירורי לחם או 1 פרוסת לחם
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס גרגירי תירס (ללא נוזלים)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (ולא יותר)

אופן הכנה

  1. מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה וסוחטים היטב מנוזלים (אין צורך בהם פה). מעבירים לקערה.

  2. מגרדים לתוך הקערה את הגזר על החלק הדק ומוסיפים לבצל הסחוט.

  3. מוסיפים את שאר המצרכים, לשים היטב ומעבירים למקרר. אם משתמשים בפרוסת לחם מרטיבים אותה היטב מתחת למים או בקערה במשך דקה שתיים ואז סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת.

  4. בקערה בינונית שמים פירורי לחם, שומשום ומלח ומערבבים היטב.

  5. יוצרים כדורים מהעוף ומגלגלים בתוך פירורי הלחם.

  6. ועכשיו מחליטים: אפשר לטגן בשמן בגובה של 3-4 ס"מ מכל הצדדים עד הזהבה ואפשר לאפות בתנור, על נייר אפייה משומן (חשוב לשמן עם מברשת גם את הכדורים מעל) במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מומלץ לסובב את הכדורים מדי פעם.

הערות ושדרוגים

  • ניתן להכין את התערובת גם כנאגאטס (קציצות קטנות).
  • במקום או בנוסף לגזר אפשר לשים קישוא מגורד על החלק הדק.
  • שימו לב שחשוב לגרד על החלק הדק את הגזר או הקישוא כדי שהנוכחות שלהם לא תהיה חזקה מדי וכדי שהם יתרככו מהר.
  • לא חובה לשים בצל. קחו בחשבון שהטעם שלו כן מורגש קצת. אני מתה עליו אבל זה באמת עניין של כמה אתם אוהבים טעם של בצל.
  • בבקשה אל תשימו יותר סודה לשתייה ממה שכתוב אחרת יצא צמיגי ולא טעים.
  • אפשר לשים גם יותר תירס, תלוי כמה אתם אוהבים.