אורז רך רך, אבל אחד אחד, עם קוביות גזר רכות ומתקתקות ואפונה עדינה. הכי טעם נוסטלגי של ילדות
קוצצים את הגזרים לקוביות קטנות.
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים את הגזרים עד ריכוך. השלב הזה חשוב כי הגזרים גם מתרככים כמובן אבל גם משחררים צבע ואז האורז נצבע בצבע צהבהב יפהפה וטעים.
מוסיפים את האורז ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים מים, מלח ואפונה ומערבבים.
מורידים לאז הכי נמוכה שיש ומכסים עם מכסה. מבשלים במשך 20 דקות, בלי לפתוח את הסיר וסוגרים את הגז.
ממתינים 10 דקות ורק אז פותחים, מאווררים עם מזלג ומגישים.
- אפשר להשתמש גם בגזר ואפונה קפואים, ואז אין צורך לטגן קודם. לגבי שימורים, אני פחות ממליצה כי הטעם שלהם שונה וגם רך מדי.
- רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כפית כורכום ו/או 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים 1/2 כוס גרגירי תירס או גרגירי חומוס מבושלים, בזמן הוספת האפונה.
- אמא שלי שמה גם כפית אבקת מרק, אתם לא חייבים להוסיף אם כי זה מוסיף לטעם.