מוס שוקולד לבן שמכינים ממש בקלות ובלי טיפת' ג'לטין. וגם: אינספור אופציות לקישוט ושדרוג. מושלם לימי הולדת של ילדים
- שוברים את השוקולד הלבן לתוך קערה ומוסיפים 5 כפות שמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מניחים בצד ל-10 דקות.
- בינתיים מקציפים מיכל שמנת מתוקה ביחד עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה אבל יחסית רכה. זה אומר שצריך להיות שפיץ על וו הקצפה אבל לא להקציף עד שזה מגיע למרקם חזק מדי.
- מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים, על מהירות בינונית, במשך דקה. מערבבים בעדינות עם לקקן כדי לוודא שכל השוקולד התערבב בקצפת.
- מעבירים לכוסות אישיות עד 3/4 גובה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או לשעה למקפיא.
- מכינים את הרוטב שרוצים: מערבבים 2 כפות ממרח שאוהבים עם 6 כפות שמנת מתוקה עד לקבלת רוטב חלק ומבריק. מניחים שכבה דקה יחסית מעל מוס השוקולד שבינתיים התייצב ומקשטים בשערות חלבה, קליק או כל ממתק אחר שרוצים.
- אפשר להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד חלב.
- ניתן להקפיא את המוס במקפיא (רק חשוב לסגור היטב בניילון נצמד) ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני שרוצים להגיש.