Go Back
הדפס
שבלולי פיצה

שבלולי פיצה ב-5 דקות

מארחים ילדים בבית? מחפשים מה להכין לארוחת ערב שכולם יאהבו? הכירו את שבלולי הפיצה הכי טעימים שיש. כל מה שצריך זה בצק עלים מוכן, רוטב עגבניות מהסופר וגבינה צהובה. אה, וכמובן, תוספת שאוהבים

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 35 דקות
זמן כולל 45 דקות

מצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 250 גרם גבינה צהובה מגורדת דק

תוספות שאוהבים לבחירתכם

  • זיתים פרוסים
  • תירס
  • פטריות פרוסות
  • בצל חתוך לרצועות דקות מאוד
  • גבינה בולגרית

להברשה

  • ביצה טרופה
  • שומשום - אופציונלי

אופן הכנה

  1.  - פותחים את הבצק ומורחים רוטב עגבניות, נזהרים לא להגיע לקצוות כי בגלגול זה עלול לנזול החוצה.

  2.  - מפזרים שכבה אחידה של גבינה צהובה על כל הרוטב ומפזרים מעל את התוספות.

  3.  - מגלגלים לרולדה די הדוקה, עוטפים בניילון נצמד או רדיד אלומיניום ומעבירים למקפיא לשעה לפחות. אפשר גם לכמה שבועות.

  4.  - חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים את פרוסות הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות עם ספריי שמן (לא חובה).

  5. - מברישים בביצה טרופה ואם רוצים מפזרים מסביב שומשום.

  6. - אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהשבלולים זהובים.

הערות ושדרוגים

- זמן האפייה תלוי בגודל השבלולים שחתכתם אז פשוט תבדקו כבר אחרי 20 דקות מה קורה איתם. הם צריכים להיות זהובים אבל לא מדי.