Go Back
+ servings
הדפס
בורגול סלק

בורגול סלק

תבשיל בורגול עם סלק וגזר מתקתקים שהופכים את הסיר לצבעוני וטעים במיוחד. מומלץ להגיש לצד קציצות צמחוניות או כל מנה אחרת שאוהבים

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 35 דקות
מנות 6 מנות

מצרכים

  • 1 כפית שמן זית
  • 1 גזר לא קלוף
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 1 סלק קלוף
  • 1 כוס בורגול עבה (גס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר רחב ונמוך עם שמן זית עד ריכוך.

  2. מגרדים את הסלק והגזר על החלק הדק בפומפייה ומוסיפים לבצל. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 10 דקות עד שהגזר והסלק מתרככים.

  3. מוסיפים את הבורגול ומערבבים.

  4. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור.

  5. מגישים עם קציצות בטטה ועדשים כתומות או כל דבר אחר שאוהבים.

הערות ושדרוגים

  • במקום גזר אפשר לשים בטטה אחת קטנה או קישוא.
  • אפשר להכפיל את כמות הסלק ולשים גם 2 סלקים.