Go Back
+ servings
הדפס

קציצות גבינה מלוחות מ-3 מצרכים

קציצות גבינה מלוחות (או מתוקות) מ-3 מצרכים בלבד שאפשר לגוון עם המון אופציות

זמן הכנה 5 דקות
מנות 10 קציצות

מצרכים

  • 200 גרם גבינת ריקוטה או: טוב טעם / מסקרפונה / לבנה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס קמח תופח

אופן הכנה

  1. - מניחים בקערה גבינה וביצה וטורפים היטב.

  2. - מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן.

  3. - מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ויוצרים קציצות עם ידיים רטובות. שימו לב – התערובת רכה ודביקה, אפשר ליצור קציצות רק עם ידיים רטובות או בעזרת כף.

  4. - מניחים במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.

הערות ושדרוגים

- אם רוצים לאפות? פשוט מניחים נייר אפייה, מרוסס בספריי שמן (לא לדלג על זה) על תבנית תנור ומניחים עם כף או בעזרת ידיים רטובות מהתערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהן מזהיבות. שימו לב שבאפייה הן מעט משטחות ונעשות דקות יותר אבל הן עדיין טעימות מאוד.
- אם מכינים גרסה מתוקה מפדרים באבקת סוכר ו/או מזלפים מעל מייפל.
- אם קשה לכם ליצור קציצות מהתערובת כי היא נורא רכה, גם אם הרטבתם טוב את הידיים, אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח, אבל אל תגזימו אחרת יצאו לכם קציצות קשות מדי ותמיד אפשר גם להניח כף מהבלילה במחבת במקום ליצור ממש קציצות עם הידיים.