Go Back
+ servings
הדפס

קציצות כרובית ותפוחי אדמה אפויות בתנור

קציצות כרובית אפויות בתנור שילדים ממש ממש אוהבים. אפשר להגיש בארוחת צהריים או ערב

זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 40 דקות
מנות 25 קציצות

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 כרובית שטופה היטב
  • 2 ביצים
  • 1/3 צרור עירית - לא חובה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 100 גרם גבינה צהובה מכל סוג שאוהבים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 4 כפות קמח תופח

אופן הכנה

  1. – מבשלים את תפוחי האדמה והכרובית (עדיף לחתוך לקוביות) עד שהם רכים ומסננים היטב מכל המים. אפשר גם לרכך אותם במיקרו במשך 8 דקות.

  2. - אם משתמשים בעירית פורסים אותה לטבעות.

  3. – בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה והכרובית לפירה. זה  בסדר אם נשארים קצת פרחי כרובית או חתיכות של תפוחי אדמה.

  4. – מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב.

  5. – יוצרים קציצות די עבות עם ידיים רטובות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. מרססים שוב מעל הקציצות עם תרסיס השמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות בערך. תלוי מאוד בגודל הקציצות שיצרתם. מה שכן, חשוב להפוך אותן לצד השני אחרי 20 דקות כדי לקבל צבע זהוב גם בצד השני.

הערות ושדרוגים

– במקום עירית אפשר לשים פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה או פשוט לוותר.
– אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
– אפשר להוסיף לתערובת ירק קשה אחד כמו קישוא או גזר, מגורד על החלק הדק בפומפייה.
– אל תדלגו על שלב שימון התבנית ושימון הקציצות למעלה אחרת זה יצא יבש ולא טעים.