קציצות כרובית אפויות בתנור שילדים ממש ממש אוהבים. אפשר להגיש בארוחת צהריים או ערב
– מבשלים את תפוחי האדמה והכרובית (עדיף לחתוך לקוביות) עד שהם רכים ומסננים היטב מכל המים. אפשר גם לרכך אותם במיקרו במשך 8 דקות.
- אם משתמשים בעירית פורסים אותה לטבעות.
– בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה והכרובית לפירה. זה בסדר אם נשארים קצת פרחי כרובית או חתיכות של תפוחי אדמה.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב.
– יוצרים קציצות די עבות עם ידיים רטובות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. מרססים שוב מעל הקציצות עם תרסיס השמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות בערך. תלוי מאוד בגודל הקציצות שיצרתם. מה שכן, חשוב להפוך אותן לצד השני אחרי 20 דקות כדי לקבל צבע זהוב גם בצד השני.
– במקום עירית אפשר לשים פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה או פשוט לוותר.
– אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
– אפשר להוסיף לתערובת ירק קשה אחד כמו קישוא או גזר, מגורד על החלק הדק בפומפייה.
– אל תדלגו על שלב שימון התבנית ושימון הקציצות למעלה אחרת זה יצא יבש ולא טעים.