Go Back
+ servings
הדפס

אורז עם אפונה וגזר

התוספת האהובה בגרסה ביתית - אורז עם אפונה, גזר וקישוא שאפשר לחמם במיקרו ביום שאחרי

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 30 דקות
מנות 8 מנות

מצרכים

  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כוס אורז בסמטי או אורז יסמין
  • 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח

לירקות:

  • 1 כף שמן זית
  • 2 גזרים לא קלופים
  • 3/4 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 1 קישוא לא קלוף

אופן הכנה

  1. - מכינים את האורז: בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המים והמלח וסוגרים עם מכסה. מבשלים על אש הכי קטנה שיש במשך 20 דקות, סוגרים את הגז ומשאירים סגור עוד 5 דקות.

  2. - בינתיים מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והקישוא לקוביות בגודל 1 ס"מ.

  3. - במחבת רחבה מטגנים את הגזר והקישוא עד שהוא מתרככים. זה לוקח בערך 7 דקות.

  4. - מוסיפים אפונה קפואה ומלח ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות נוספות. קחו בחשבון שהאפונה כבר מוכנה אז רק צריך לחמם אותה.

  5. - מוסיפים את תבשיל הירקות לאורז, מערבבים היטב ומגישים.

הערות ושדרוגים

הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף לתבשיל ירקות גם 1/2 כפית כורכום שמוסיף צבע צהבהב והמון בריאות.
- במקום קישוא, או בנוסף, אפשר לשים 1/2 כוס גרגירי תירס.
- אם הילדים שלכם לא בעייתיים עם בצל, אפשר להתחיל את תבשיל הירקות בטיגון של בצל אחד קצות לקוביות קטנות וכאשר הוא מתרכך להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך כרגיל.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב.