התוספת האהובה בגרסה ביתית - אורז עם אפונה, גזר וקישוא שאפשר לחמם במיקרו ביום שאחרי
- מכינים את האורז: בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המים והמלח וסוגרים עם מכסה. מבשלים על אש הכי קטנה שיש במשך 20 דקות, סוגרים את הגז ומשאירים סגור עוד 5 דקות.
- בינתיים מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והקישוא לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- במחבת רחבה מטגנים את הגזר והקישוא עד שהוא מתרככים. זה לוקח בערך 7 דקות.
- מוסיפים אפונה קפואה ומלח ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות נוספות. קחו בחשבון שהאפונה כבר מוכנה אז רק צריך לחמם אותה.
- מוסיפים את תבשיל הירקות לאורז, מערבבים היטב ומגישים.
הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף לתבשיל ירקות גם 1/2 כפית כורכום שמוסיף צבע צהבהב והמון בריאות.
- במקום קישוא, או בנוסף, אפשר לשים 1/2 כוס גרגירי תירס.
- אם הילדים שלכם לא בעייתיים עם בצל, אפשר להתחיל את תבשיל הירקות בטיגון של בצל אחד קצות לקוביות קטנות וכאשר הוא מתרכך להוסיף את הגזר והקישוא ולהמשיך כרגיל.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב.