Go Back
+ servings
הדפס

מרק כתום

מרק ירקות כתומים עם בטטות, גזר ודלעת שמכינים בקלות. מלא ערכים תזונתיים, מתקתק בזכות הבטטה ומשביע כמו ארוחה

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 25 דקות
זמן כולל 40 דקות
מנות 10 מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 3 שיני שום קלופות
  • 3 בטטות קלופות
  • 1 חתיכה דלעת או דלורית (קלופה)
  • 1 גזר לא קלוף
  • 1 ו-1/2 ליטר מים רותחים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כפית שטוחה מלח אם מכינים לתינוקות אפשר לוותר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט - לא חובה

אופן הכנה

  1. - קוצצים את הבצל והשום לקוביות.

  2. - בסיר בינוני מטגנים את הבצל והשום על אש נמוכה-בינונית עד שהם מתרככים.

  3. - בינתיים חותכים את הבטטה, הגזר והדלעת/דלורית לקוביות בגודל זהה ומוסיפים לבצל והשום. מערבבים.

  4. - מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים עד שכל הירקות רכים מאוד.

  5. - טוחנים בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומגישים.

הערות ושדרוגים

- לטעם עשיר וסמיך יותר ניתן להוסיף, אחרי הטחינה, 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או 1/2 קופסת קרם קוקוס ולערבב 5 דקות על אש בינונית.
- אם אוהבים, ניתן להוסיף 1/4 כפית קינמון.
- אם יש לכם שורש כורכום במקום אבקה עדיף להשתמש בו ולגרד 1 ס"מ שורש קלוף לתוך המרק.
- אם אין לכם בטטה או גזר או דלורית פשוט שימו יותר מהירק שיש לכם.
- אפשר להוסיף למרק גם קישוא אחד, חתוך לקוביות, בשלב הוספת הירקות הכתומים.
- גם אם המרק מיועד לילדים אני ממש ממליצה שלא תוותרו על השום. הוא מאוד עדין כאן ומאזן את המתיקות של הירקות.
- ואם אוהבים מרק יותר מתקתק? פשוט מוסיפים כף סילאן או מייפל אמיתי.
- ניתן להקפיא את המרק בקופסאות סגורות ולחמם כשרוצים לאכול.