Go Back
+ servings
הדפס

מחית ירקות כתומים

מחית בטטות עם גזר ודלוריות עם טעם מתקתק שמגיע מהבטטות והמון ערכים תזונתיים שמגיעים מהגזר והדלורית. והכי כיף? אפשר להכין גם מרק ופירה

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 30 דקות
מנות 8 מנות

מצרכים

  • 2 בטטות בגודל בינוני
  • 2 גזרים קלופים
  • 1/2 דלורית קלופה
  • 1/2 כפית כורכום

אופן הכנה

  1. - חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2 ס"מ.

  2. - מניחים בסיר בינוני ומכסים במים רותחים עד שהירקות מכוסים לגמרי. אין צורך למלא את הסיר במים עד הסוף אלא רק 2 ס"מ מעל הירקות.

  3. - מתבלים בכורכום ומבשלים עד שכל הירקות רכים לגמרי.

  4. - מסננים את המים (אבל שומרים אותם בצד) וטוחנים את הירקות במעבד מזון או מועכים בעזרת מזלג.

  5. - מוסיפים את המים שבהם בושלו הירקות (יש בהם המון ויטמינים) במידה ורוצים לדלל את המרקם של המחית.

  6. - שומרים בקופסה סגורה היטב במקרר עד 3-4 ימים או מקפיאים.

הערות ושדרוגים

  • ניתן להוסיף קישוא אחד חתוך לקוביות.
  • במקום אבקת כורכום אפשר (ומומלץ) להשתמש בשורש כורכום טרי. פשוט מגרדים 1/2 ס"מ מהשורש על החלק הדק של הפומפייה.