Go Back
+ servings
הדפס

קציצות דלוריות אפויות בתנור

קציצות דלורית אפויות בתנור שמכינים ממצרכים שיש בבית. בריאות, טעימות, משביעות וקלות מאוד להקפאה ולחימום

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 45 דקות
מנות 20 קציצות
קלוריות 55 קק"ל

מצרכים

  • 1 דלורית גדולה
  • 1 בטטה (או 2 גזרים או 1/2 דלורית נוספת)
  • 1 L ביצה
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מייפל (או סילאן)

אופן הכנה

  1. 1. מרככים את הירקות – 3 אופציות: 1. קולפים את הירקות, חותכים לקוביות ומכניסים למיקרו למשך 6-8 דקות עם מכסה סגור. 2. קולפים את הירקות, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומומלחים עד שהירקות רכים. מסננים מכל הנוזלים. 3. חוצים את הדלורית לחצי, נפטרים מהגרעינים. חוצים את הבטטה לחצי ואת הגזר משאירים שלם. משמנים וממליחים מעט ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד שכל הירקות רכים. אם ירק אחד מוכן קודם פשוט מוציאים אותו. 

  2. 2. מועכים את הירקות לפירה חלק ומקררים מעט.

  3. . מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.

  4. 4. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בעזרת תרסיס שמן. לא להתקמצן עם ההתזות.

  5. 5. מניחים תלוליות של תערובת בעזרת כף על נייר האפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.

  6. 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עד הזהבה.

הערות ושדרוגים

- אפשר להמיר את הבטטה/גזר בקישוא.
- במקום לבשל את הירקות אפשר גם לגרד אותם דק על פומפייה אבל זה מאוד קשה כשזה נוגע לדלורית.
- תבלינים שאפשר להוסיף: 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, פטרוזיליה או עירית – קצוצות דק.
- ניתן להוסיף לתערובת גם 2 כפות שיבולת שועל דקה או כף צ'יה.
- ניתן להמיר 1/3 מכמות הקמח בפירורי לחם.
- ניתן להמיר את הקמח בקמח עדשים או אורז או בקמח נטול גלוטן כמו קמח תמי למשל.

Nutrition Facts
קציצות דלוריות אפויות בתנור
Amount Per Serving
Calories 55 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Carbohydrates 12g4%
Protein 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.