קציצות עוף רכות, עם ירק שמתחבא בפנים, ברוטב עגבניות טעים וקל להכנה ופתיתים רכים רכים שמתבשלים ביחד. וגם: מלא אופציות לשדרוגים ושינויים
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משמנים היטב עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית.
2. מגרדים את הגזר והקישוא על החלק הדק של הפומפייה ואת הבצל על החלק העבה ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, עוף ומלח ולשים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את הרוטב.
4. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות וכותשים את השום.
5. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
6. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, בהרט ופפריקה ומערבבים היטב. מבשלים במשך 2-3 דקות.
7. מוסיפים את המים ומערבבים. מבשלים במשך 10-15 דקות ובודקים תיבול. מוסיפים מלח במידת הצורך.
8. בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים כדורים מהעוף, עם ידיים רטובות, ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים במשך 15-20 דקות (זה גם הזמן שיקח לרוטב להיות מוכן).
9. מוסיפים את כדורי העוף לרוטב ומבשלים במשך 10 דקות.
10. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וסוגרים את הסיר ל-10 דקות או עד שהפתיתים רכים. עדיף שישאר קצת רוטב כי הוא יספג בצ'ק אחרי שתכבו את האש. אז אם לא נשאר, אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים ולערבב.
- במקום גזר אפשר להשתמש בבטה או להמיר בעוד קישוא או להיפך – להשתמש ב-2 קישואים במקום הגזר.
- אפשר לוותר על הבצל בקציצות אם לא אוהבים.
- במקום פירורי לחם אפשר להשתמש ב-2 פרוסות לחם שמשרים במים ל-10 דקות, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לתערובת. לגרסה נטולת גלוטן פשוט ממירים בפירורי לחם נטולי גלוטן.
- בזמן הוספת הפתיתים לרוטב אפשר להוסיף גם כוס אפונה קפואה או שעועית עדינה ואפילו קוביות קישואים קטנות (אבל לחתוך קטן כי אין הרבה זמן בישול מרגע שמוסיפים את הפתיתים).