מגרדים קישואים וגזר על פומפייה, מוסיפים את שאר המצרכים ויוצרים קציצות. עכשיו כל מה שנשאר זה לחכות בסבלנות שהתנור יעשה את העבודה שלו ויש לכם ארוחה טעימה ובריאה
1. מגרדים את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.
2. מגרדים את הבצל על החלק העבה (מגרדים לתוך קערה קטנה) ואז סוחטים היטב מנוזלים. השלב הזה חשוב כדי שלא תצאנה קציצות רטובות מדי.
3. מוסיפים את הבצל הסחוט לקערה עם הגזר והקישואים ומוסיפים את שאר המצרכים.
4. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם לכמה שעות).
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרססים תבנית עם נייר אפייה בספריי שמן או מורחים שמן זית.
6. יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית על כל קציצה ואופים במשך 30 דקות עד הזהבה. מומלץ להפוך את הקציצות באמצע האפייה כדי שיקבלו צבע זהוב מ-2 הצדדים.
- לתוספת בריאות, טעם וצבע ניתן להוסיף 1/4 כפית אבקת כורכום או לגרד לתוך התערובת, על החלק הדק בפומפייה, 1/2 ס"מ שורש כורכום.
- ניתן להמיר את הקישוא בעוד גזר או בטטה/דלורית.
- אם אוהבים אפשר להוסיף לתערובת 1/2 צרור עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק. למשל: כוסברה, פטרוזיליה, עירית.