הדפס

פתיתים עם כרוב מקורמל

הילדים (או אתם) לא אוהבים בצל? קבלו את השוס - פתיתים רכים רכים עם המון רצועות כרוב רכות וזהובות שמתקרמלות בבישול. לא יאמן כמה טעים וגם דרך נהדרת להכניס ירקות לאוכל

זמן הכנה 1 שעה
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 1 שעה 20 דקות
מנות 8 מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרוב לבן גדול ושטוף
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור או לבן
  • 1 כפית סוכר חום כהה או סילאן או מייפל או חום דמררה
  • 1 ו-1/2 כוסות פתיתים מכל סוג שאוהבים
  • 1 כף אבקת מרק בצל - לא חובה
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.



  2. בסיר רחב ונמוך (סוטאז') מחממים שמן זית ומוסיפים את
    הכרוב. מטגנים על אש בינונית במשך 2 דקות.



  3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות עד שהכרוב מתרכך
    ויורד לחצי מנפחו. מערבבים מדי פעם.



  4. פותחים את המכסה ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר חום.
    מערבבים ומטגנים עד שהכרוב מזהיב. בשלב הזה צריך סבלנות ולערבב מדי פעם עד
    שהנוזלים מהבישול מתאדים והכרוב מתחיל לקבל צבע משגע. זה לוקח בערך 15 דקות על אש
    בינונית.



  5. רק כשהכרוב רך רך וזהוב מוסיפים פתיתים וא. מרק בצק
    ומערבבים 2 דקות.



  6. מוסיפים מים רותחים, סוגרים את הסיר עם מכסה ומנמיכים
    את האש לנמוכה.



  7. מבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהפתיתים רכים. משאירים
    סגור עם המכסה עוד 5 דקות וזוללים.



הערות ושדרוגים

- נשארו לכם פתיתים ואתם רוצים לחמם שוב? הדרך הכי טובה היא להוסיף כמה כפות מים רותחים לצלחת עם הפתיתים ואז לחמם במיקרו. או להעביר את כל הפתיתים שנותרו לסיר, מים רותחים בגובה ס"מ של הסיר ולערבב בעדינות עד שהם חוזרים למרקם רך ופחות גושי.
- רוצים לשדרג? בשלב הוספת הפתיתים מוסיפים 1 כוס אפונה עדינה (אבל עדינה ולא הרגילה שזקוקה ליותר בישול מהעדינה). אין צורך לבשל או להפשיר קודם, פשוט להוסיף כשזה קפוא. עוד אופציה זה להוסיף גזר גמדי קפוא או אפונה וגזר קפואים.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים 1/2 כפית בהרט בזמן הוספת המלח.
- רוצים לשדרג3? מוסיפים גזר מגורד בזמן טיגון הכרוב.
- למרות שיש פה כרוב גדול שבעקרון זקוק ליותר שמן, אין צורך לשים יותר מ-2 כפות כי רוב הזמן הכרוב מתאדה מהאדים בתוך הסיר ופחות מטגן בשמן.
- אל תוותרו על הפלפל השחור/לבן גם אם אתם מכינים את זה לילדים, זה מאזן את המתיקות של הכרוב המקורמל והסוכר החום.