Go Back
+ servings
הדפס

פסטה ברוטב עגבניות וגזר

דרך נהדרת להכניס ירקות לתפריט של הילדים (וגם שלכם) - פסטה ברוטב חלק של עגבניות ומלא גזר בריא ומתקתק. חכו שתגלו כמה טעים זה יוצא

זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 35 דקות
מנות 6 מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 3 גזרים קלופים
  • 3 כפות רסק עגבניות (איכותי וללא סוכר)
  • 1 כפית מלח (אפשר גם פחות)
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. בסיר קטן שמים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. חותכים את הגזר לקוביות ומבשלים בתוך המים עד לריכוך. אם תחתכו קטן יחסית זה יקח פחות זמן בישול ובזמן הזה ממשיכים הלאה בהכנה.

  2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים, בסיר בינוני, בשמן זית. אל תטגנו במחבת כי חבל על הכלים, תיכף נשתמש באותו סיר גם לרוטב כולו.

  3. כשהבצל רך וזהוב מוסיפים את הגזר שהתרכך (עם המים – יש בהם מלא ויטמינים מהבישול של הגזר), רסק עגבניות ומלח. מערבבים וטוחנים לרוטב חלק. אפשר בעזרת בלנדר מוט או להעביר לבלנדר ולטחון בתוכו. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם שלכם.

  4. ועכשיו לגבי הפסטה. אפשר להכין אותה בנפרד ואז לשדך לרוטב ולערבב (בשיטה הזאת אפשר להקפיא את הרוטב במנות במקפיא ולהפשיר בכל זמן שרוצים להכין פסטה ברוטב טעים. עוד אופציה היא להוסיף לרוטב שנוצר לכם 2 כוסות מים רותחים שידללו את הרוטב ולהכניס פנימה בערך 1/2 חבילה פסטה יבשה ולבשל אותה בתוך הרוטב – מומלץ עם מכסה סגור. זה יחסוך לכם עוד סיר כך שהכל יתבשל באותו סיר. ותמיד אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים אם צריך.

הערות ושדרוגים

- אפשר להוסיף, בשלב טיגון הבצל, גם 1-2 ענפי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
- רוצים להוסיף עוד ירקות? אפשר להוסיף, בשלב בישול הגזר, גם קישוא אחד חתוך לקוביות.
- אפשר גם לא לקלוף את הגזר, רק לשטוף היטב, הקליפה גם ככה לא תורגש כי היא מבושלת וגם טחונה.
- אם החלטתם להוסיף מים רותחים לרוטב ולבשל בפנים את הפסטה, חשוב לערבב אותה בפנים מדי פעם כי הרוטב נוטה לעלות למעלה. אגב, בשיטה הזאת הפסטה סופגת הכי טוב את הרוטב.