הדפס
קציצות עוף עם גזר, תפוחי אדמה ואפונה

קציצות עוף ואורז עם אפונה, גזר ותפוחי אדמה

: ארוחה שלמה בסיר אחד – כדורי עוף רכים עם אורז בתוך תבשיל אפונה, גזר ותפוחי אדמה. אחד התבשילים הטעימים שיצאו מהמטבח שלי ובקרוב גם שלכם

זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
דקות 30 דקות
זמן כולל 1 שעה
מנות 6 מנות

מצרכים

  • 400 גרם עוף טחון
  • 3 גזרים קטנים או 2 בינוניים-גדולים (אין צורך לקלוף)
  • 3 שיני שום , כתושות
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3/4 כוס אורז עגול
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

לתבשיל אפונה וגזר עם תפוחי אדמה:

  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן (קנוי)
  • 1/2 שקית (400 גרם) אפונה וגזר , לקט קפוא או רק אפונה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף – לא חובה
  • 2 גזרים קלופים
  • 1-2 תפוחי אדמה , קלופים

אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הקציצות: מגרדים את הגזרים על החלק הדק של הפומפייה. ובבקשה, החלק הדק בלבד. אם אתם רוצים להבין למה יש הסבר למטה בהערות.

  2. מערבבים בקערה את כל מצרכי הקציצות, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה. אפשר גם לכמה שעות.

  3. מכינים את התבשיל: שופכים לתוך סיר רחב את רוטב העגבניות ומוסיפים פפריקה, רסק עגבניות, מים, מלח ואבקת מרק במידה ומשתמשים. מביאים לרתיחה.

  4. חותכים את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות גדולות.

  5.  מוסיפים אפונה, גזר ותפוחי אדמה ומערבבים.

  6. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות מכדררים כדורים בגודל שאוהבים. אני מעדיפה כדורים קטנים, בערך בגודל מטבע של 5 שקלים. מעבירים לתוך הסיר עם הרוטב.

  7. ממלאים את כל הסיר בצפיפות ומוודאים שהמים מגיעים עד לגובה הקציצות. אם חסר אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים.

  8. מנענעים מעט את הסיר ומבשלים, עם מכסה סגור ועל אש נמוכה, עד שהאורז בפנים מוכן ותפוחי האדמה רכים. זה לוקח בערך 30 דקות אבל מאוד מאוד תלוי בגודל הכדורים שכדררתם. פשוט תראו שהאורז מסביב לכדורי העוף שקוף ולא לבן או הכי פשוט – תטעמו.

הערות ושדרוגים

- במקום גזרים בתערובת הקציצות של העוף אפשר להשתמש בקישואים/זוקיני או לשלב בינהם.
- אני ממש ממש ממליצה לכם להשתמש באורז עגול ולא בסמטי או פרסי. העגול משתלב תוך יותר בתוך הקציצה והוא לא בוטל החוצה או משתלט כמו שאר האורזים. האורז הזה גם נקרא אורז לסושי בכל מיני מקומות.
- ואם לא רוצים אורז? אפשר להמיר ב-2 פרוסות לחם מושרות במים למשך 5 דקות וסחוטות היטב.
- ממש חשוב ליצור את כדורי העוף עם ידיים רטובות מעט אחרת הכדורים לא יצאו לכם עגולים והתערובת תדבק לידיים ואפשר גם להמיר בבורגול עבה.
- ללקט האפונה והגזר הקפוא יש טעם מעט מתקתק שמאוד מחמיא לתבשיל הזה, הוא גם מזרז את ההכנה כי האפונה והגזר די מבושלים כבר. אני באמת מאוד ממליצה לכם להשתמש בזה. עוד אופציה היא להמיר באפונה בלבד (גם ככה יש גזר רגיל בתוך הרוטב ובקציצות).
- אוהבים קצת פיקנטי? אפשר להוסיף 1/2 כפית פפריקה חריפה בזמן הוספת התבלינים.