הדפס
מאפינס גזר וטחינה

מאפינס גזר וטחינה

לארוחת ערב, ארוחת עשר בגן או בית הספר, כארוחה קטנה אחרי הצהריים או סתם כשמתחשק – מאפינס גזר וטחינה ללא מוצרי חלב שמכינים בצ'יק ממצרכים שיש תמיד בבית

זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 25 דקות
מנות 12 יחידות

מצרכים

  • 2 גזרים (לא חובה לקלוף)
  • 3 ביצים L
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מייפל או סילאן
  • 1 כף טחינה גולמית או שקדיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות גדושות קמח תופח

לעיטור:

  • שומשום

אופן הכנה

  1. - מגרדים את הגזרים על החלק הדק של הפומפייה הישר לתוך קערה גדולה.

  2. - מוסיפים ביצים, שמן זית, מייפל, טחינה ומלח ומערבבים היטב.

  3.  - מוסיפים קמח, מערבבים ו... זהו! עכשיו רק להעביר למנז'טים ולתנור.

  4. - מעבירים את הבלילה למנז'טים קטנים, עדיף לשמן אותם קצת בתרסיס שמן קודם, עד ל-3/4 גובה ומעטרים בשומשום.

  5. - אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהמאפינס יציבים וקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא לח.

הערות ושדרוגים

- במקום גזרים אפשר להשתמש בזוקיני או קישואים.
- אז למה לא חייבים לקלוף את הגזרים? כי הקליפה דקה ולא מורגשת אחרי האפייה, כי זה סתם עוד זמן קילוף ובלאגן וכי יש שם מלא ערכים תזונתיים.
- במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל + כפית שטוחה אבקת אפייה.
- כן, אפשר קמח כוסמין, עדיף בהיר, ואז להוסיף כפית אבקת אפייה. אפשר גם כל קמח נטול גלוטן.