Go Back
+ servings
הדפס
בולונז פתיתים

בולונז פתיתים

מתכון פשוט בטירוף לבולונז פתיתים - שילוב של שניים מהמאכלים שהילדים הכי אוהבים 

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 40 דקות
מנות 4 מנות

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 400 גרם בשר טחון
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות (קנוי)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס פתיתים שאוהבים

אופן הכנה

  1. - בסיר רחב ושטוח (סוטאז') מחממים שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא מתפורר ואין יותר מים בתחתית הסיר. חשוב מאוד לטגן על אש גבוהה, אנחנו רוצים צריבה של הבשר ולא בישול שלו. זה לוקח בערך 10 דקות.

  2. - מוסיפים רוטב עגבניות ומים ומבשלים במשך 20 דקות עד שהבשר מתרכך והרוטב טעים. אם צריך, מוסיפים קצת מלח ופלפל.

  3. - מוסיפים את הפתיתים, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר וסוגרים את הסיר עם מכסה.

  4. - מבשלים במשך 10 דקות או עד שהפתיתים רכים אבל עדיין יציבים. זוכרים? הם ממשיכים להתבשל גם אחרי שסוגרים את הגז.

הערות ושדרוגים

- קחו בחשבון שהפתיתים ממשיכים לספוג נוזלים גם אחרי תום הבישול אז עדיף שיהיה יותר רך ונוזלי מאשר שיתמצק לגוש אחר כך.
- רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 3/4 כוס אפונה עדינה (קפואה) בשלב הוספת הפתיתים.
- רוצים לשדרג יותר? מוסיפים 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות לפני הוספת הבשר, פשוט מטגנים אותם עד לריכוך ואז ממשיכים כרגיל.
- אפשר להמיר את הבשר הטחון גם בעוף טחון או בפרגיות טחון או בטחון מן הצומח.
- במקום פתיתים אפשר לשים פסטה קצרה (במקרה הזה שימו 3 כוסות מים ולא 2), בורגול עבה ואפילו אורז יעבוד.