Go Back
+ servings
הדפס

מיני פנקייקים

מיני פנקייקים שאפשר להגיש עם מייפל, סירופ שוקולד, אבקת סוכר או פירות טריים. למטה תמצאו גם אופציות לשדרוג וגיוון

זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
זמן כולל 25 דקות
מנות 85 מיני פנקייקים

מצרכים

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא (125 גרם)
  • 2 כפות קמח לבן (20 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה (שקית)
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון - לא חובה
  • 1 כף סירופ מייפל אמיתי
  • 3/4 כוס חלב או: חלב שקדים / אורז / סויה / קוקוס
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן קוקוס - מומס
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • שמן או חמאה - לטיגון הפנקייקים

אופן הכנה

  1. - מנפים שני סוגי קמח לקערה בינונית ומוסיפים אבקת אפייה, מלח וקינמון.

  2. - טורפים פנימה סירופ מייפל, חלב, ביצה, שמן קוקוס ווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד ל-5-10 דקות.

  3. - מחממים מעט שמן/חמאה במחבת. מניחים כפיות מהתערובת במחבת. מטגנים כדקה, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייקים. הופכים על הצד השני (אני עושה את זה בעזרת מזלג וכפית, אבל אפשר להשתמש בכל כלי שנוח לכם), מטגנים עוד כחמש עשרה-שלושים שניות, ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

הערות ושדרוגים

  • אפשר לוותר על הקמח הלבן או להמירו בעוד קמח כוסמין – המטרה שלו היא פשוט להקליל טיפה את הבלילה, אבל זה לא חובה. לחילופין, אפשר לגם להשתמש רק בכוס אחת (140 גרם) של קמח לבן.
  • הפנקייקים עצמם לא מתוקים – מי שאוהב מתוק יכול להוסיף כף נוספת של מייפל, אבל אני ממליצה להכין אותם נייטרליים ואחר כך להמתיק עם סירופ מייפל מעל הפנקייקים המוכנים ו/או פרוסות בננה, חמאת בוטנים/שקדים, ממרח שוקולד, מה שבא לכם.
  • במקום סירופ מייפל אפשר להשתמש בדבש או סילאן.
  • את החלב אפשר להמיר בחלב סויה/שקדים.
  • את שמן הקוקוס אפשר להמיר ב-25 גרם חמאה מומסת.
  • אם רוצים פנקייקים מעט יותר אחידים בגודלם וצורתם, אפשר להשתמש במחבת פופרטייס (מיני פנקייקים הולנדיים) – זה מה שאני עשיתי, אבל סתם כי גם ככה יש לי תבנית כזו בבית. ממש אין צורך לקנות במיוחד.
  • אפשר ורצוי להקפיא את הפנקייקים, ולאחר מכן להפשיר כמה בכל פעם שמתחשק נשנוש טעים וכיפי.