הדפס

פסטה ברוטב עגבניות

פסטה ברוטב עגבניות שילדים הכי אוהבים. מלא מלא רוטב אדום שעוטף ספגטי רך רך. ואפילו לא צריך לקצוץ או לטגן, רק לבשל מצרכים שיש בבית וזה מוכן

זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 35 דקות
מנות 8 מנות

מצרכים

  • 1/2 חבילה ספגטי דק או ספגטי עבה
  • 1 ו-1/2 כוסות עגבניות מרוסקות דק של חברה טובה
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה - לא חובה
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מייפל או סילאן או סוכר

אופן הכנה

  1. - בסיר בינוני מרתיחים הרבה מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים עד שהוא רך.

  2. - בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים, מלח וסילאן ומבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות. זה גם הזמן שלוקח למים לרתוח ואז לפסטה להתבשל. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך – מוסיפים סילאן אם זה חמצמץ או מלח אם זה לא מספיק מלוח. 

  3. - מסננים את הפסטה היטב מכל הנוזלים ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מבשלים את שניהם ביחד במשך 10 דקות. ובבקשה אל תדלגו על השלב הזה, הוא הכי קריטי כדי שהפסטה תספוג את הטעמים והרוטב ידבק אליה כמו שצריך.

הערות ושדרוגים

- אם אתם אוהבים הרבה רוטב, כשהפסטה תשחה ברוטב, שימו כוס מים רותחים ואפשר גם כוס וחצי. אבל רותחים כן?
- לדעתי 1/2 כפית מלח לא תספיקה ועדיף כפית אבל יותר טוב שתכינו עם 1/2 כפית ותוסיפו כמה שטעים לכם.
- אם יש לכם בבית אורגנו מיובש (1/2 כפית) או עלי בזיליקום (10 עלים קרועים) אפשר להוסיף אותם כבר בתחילת הבישול של הרוטב.
- לגרסה פיקנטית מוסיפים 1/2 כפית פפריקה חריפה.
- רוצים לשדרג? מתחילים בטיגון של פטריות עם קצת שמן ואז מוסיפים את שאר המצרכים של הרוטב. תצא לכם פסטה ברוטב עגבניות ופטריות.
- רוצים לשדרג2? מוסיפים לרוטב, לפני הוספת הפסטה, 1/2 מיכל שמנת מתוקה ומערבבים. תצא לכם לכם ברוטב רוזה טעימה בטירוף.