הדפס

דייסת אורז מתוקה

דייסת אורז מתוקה שמכינים ממש בקלות ומגישים חם או קר עם פירות טריים ומייפל, רוטב שוקולד ביתי או קינמון. וכן, אפשר להכין כמות גדולה ולשמור במקרר

זמן בישול/אפייה 30 דקות
זמן כולל 30 דקות
מנות 12 מנות

מצרכים

  • 1 כוס אורז בסמטי או פרסי או יסמין
  • 4 כפות סוכר לבן - תחליפים בהערות למטה
  • 2 ו-1/2 כוסות חלב רגיל / קוקוס / שקדים / אורז
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית קינמון - לא חובה

אופן הכנה

  1. בסיר רחב שמים את כל המצרכים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 30-35 דקות או עד שהאורז רך רך. חשוב מאוד לערבב כל כמה דקות כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר. מצננים מעט.

  2. מגישים קר או חם עם פירות טריים שאוהבים וסילאן או מייפל אם רוצים להמתיק עוד קצת את הדייסה.

  3. אופציה נוספת היא להגיש את האורז עם רוטב שוקולד שמכינים משוקולד ושמנת מומסים (בכמות זהה) ואל הרוטב אפשר להוסיף פירות, אגוזים, צ'יה או כל תוספת שאוהבים.

הערות ושדרוגים

- אפשר להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום בהיר (דמררה) או במייפל/סילאן.
- קחו בחשבון שהדייסה מסמיכה ככל שהיא מתקררת אז עדיף שתהיה רכה יותר ממה שאתם אוהבים בסיום הבישול כי היא גם ככה תתייצב בהמשך.
- אם הדייסה סמיכה לכם מדי אפשר להוסיף עוד מים, אבל חשוב שיהיו רותחים (אם מוסיפים אחרי שהאורז כבר מבושל כי מים קרים יעצרו את הבישול).
- אפשר לשנות את יחס הנוזלים איך שרוצים. העיקר שיהיו 5 ו-1/2 כוסות נוזלים. סבתא שלי למשל שמה הכל חלב.
- חשוב מאוד לסגור את מכסה הסיר אחרי הבישול (ובזמן שהיא במקרר) כי הדייסה עלולה לקבל קרום למעלה אם היא באה במגע מתמשך עם האויר.