ארוחת צהריים מעולה שגם ילדים וגם מבוגרים ממש ישמחו לאכול - ספגטי רכים ברוטב בולונז עוף. גרסה יותר קלילה ופשוטה להכנה למנה הפופולרית
- קוצצים את הבצל, השום, הגזר ושורש הפטרוזליה לקוביות קטנות וזהות בגודלן.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, השום, הגזר ושורש הפטרוזיליה עד שהם מתרככים.
- מוסיפים עוף טחון ומטגנים, תוך כדי ערבוב ומעיכה, עד שהעוף משנה את צבעו ומתפורר לחתיכות קטנות.
- מגרדים את העגבניות על החלק הגס בפומפייה או חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים.
- מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פפריקה ועלי בזיליקום קרועים גס.
- מכסים במים רותחים (חשוב שיהיו רותחים) עד ס"מ אחד מעל התבשיל שבסיר ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות.
- בזמן הזה מחממים הרבה מים בסיר אחר וממליחים. מבשלים את הספגטי עד ריכוך. מסננים.
- מעבירים את הספגטי לסיר עם העוף והרוטב ומבשלים ביחד במשך 10 דקות נוספות כדי שהספגטי יספגו את הרוטב כמו שצריך. קחו בחשבון שהרוטב מצטמצם אחרי שסוגרים את הגז כי האטריות ממשיכות לשתות את הנוזלים אז עדיף שיצא קצת יותר נוזלי מאשר סמיך מדי.
- במקום רסק עגבניות אפשר לשים עגבניות מרוסקות דק של חברה טובה. במקרה הזה תטעמו את הרוטב אחרי הוספת העוף, אם חסר טיפה מתיקות אפשר להוסיף כפית מייפל או סילאן.
- אפשר לוותר על שורש הפטרוזיליה או להחליף אותו ב-2 ענפי סלרי קצוצים דק. גם שורש הפטרוזיליה וגם הסלרי מוסיפים טעם עמוק, כמו של מרק ירקות ממש טוב.
- אפשר לוותר על הבזיליקום אם אין בבית או שלא אוהבים את הטעם.
- אפשר להכין את תבשיל העוף ברוטב עגבניות ולהגיש אותו מעל אורז, קינואה או בורגול. ממש לא חייבים דווקא פסטה.
- אם המנה לא מיועדת לילדים מומלץ להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה חריפה.
- ואם אין גזר? מכינים בלי. יצא מעולה גם ככה.
- ואם לא אוהבים בצל או שום? פשוט משמיטים.