עוגת ביסקוויטים שילדים (ומבוגרים) ממש אוהבים, עם קצפת וניל, עוגיות שנמסות בפה ורוטב שוקולד שמכסה את הכל
מניחים בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את הגבינה ומקציפים במשך 2 דקות נוספות. אם משתמשים בגבינת שמנת מוציאים אותם מהמקרר שעה לפני ההקצפה כדי שהיא תתרכך קצת ולא תהיה חזקה מדי.
בסיר קטן מחממים שוקולד שבור לקוביות ביחד עם השמנת עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים במשך 10 דקות.
מרכיבים: טובלים את הפתי בר בחלב למשך 10 שניות ומניחים בשכבה אחידה בתבנית פיירקס בגודל 20X30.
שמים מעל 1/3 מכמות הקרם ומיישרים. חוזרים על הפעולה של הפתי בר והקרם 3 פעמים נוספות ומסיימים בשכבת פתי בר.
מזלפים מעל את רוטב השוקולד, מקשטים בתותים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- העוגה רק משתבחת אחרי יום כי עוגיות הפתי בר מתרככות.
- במקום עוגיות פתי בר אפשר לשים גם עוגיות לוטוס או אוראו.
- במקום תותים אפשר לעטר בשברי מקופלת, אוכמניות, שוקולד מגורד עם קולפן, כדורי קליק ועוד.