הדפס

לחמניות גבינה רכות רכות - מושלמות לסנדביצ'ים

לחמניות גבינה רכות בטירוף שהכי כיף להכין איתן סנדביצ'ים לילדים (או לקחת לפיקניק ולעבודה). הגרסה הכי קרובה שתמצאו ללחמניות האווריריות של המאפיות

זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול/אפייה 15 דקות
זמן תפיחה 2 שעות
זמן כולל 45 דקות
מנות 10 לחמניות

מצרכים

  • 500 גרם קמח לבן או קמח לחם
  • 180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
  • 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' או גבינה לבנה בטעמים
  • 2 כפות סוכר או מייפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

להברשה ועיטור:

  • 1 חלמון
  • 1 כפית מים
  • קמצוץ מלח
  • שומשום או פרג

אופן הכנה

  1. - בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר, פרט למלח, ולשים במשך 3 דקות.

  2. - מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות נוספות. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.

  3. - קורצים מהבצק 10 חתיכות במשקל 100 גרם כל אחת, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לרולדה. מניחים לבצק המגולגל לנוח במשך 10 דקות על השיש, מכוסה במגבת.

  4. - מרדדים כל רולדה כזו לגליל/רצועה באורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל. אפשר כמובן גם לקלוע לכל צורה שאוהבים או פשוט ליצור עיגול.

  5. - מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. בערך שעה. זה השלב הכי חשוב אז לא לקצר כאן כי אחרת הן לא תצאנה רכות.

  6. - מברישים בחלמון שטורפים ביחד עם מים ומעט מלח ומפזרים שומשום בנדיבות.

  7. - אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

הערות ושדרוגים

- כן, אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מתקררות. עדיף בתוך שקית אטומה או קופסה. מפשירים בטמפרטורת החדר והכי טעים לחמם בתנור אבל גם מיקרו יעשה את העבודה.
- אפשר להשתמש בכל גבינה 5% שיש לכם בבית. אפילו גבינת שום שמיר או גבינה עם זיתים.
- אם אין לכם חלב אפשר לשים 1/2 כמות שמנת מתוקה ו-1/2 כמות מים.
- ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין בהיר.