לחמניות גבינה רכות בטירוף שהכי כיף להכין איתן סנדביצ'ים לילדים (או לקחת לפיקניק ולעבודה). הגרסה הכי קרובה שתמצאו ללחמניות האווריריות של המאפיות
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר, פרט למלח, ולשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות נוספות. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.
- קורצים מהבצק 10 חתיכות במשקל 100 גרם כל אחת, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לרולדה. מניחים לבצק המגולגל לנוח במשך 10 דקות על השיש, מכוסה במגבת.
- מרדדים כל רולדה כזו לגליל/רצועה באורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל. אפשר כמובן גם לקלוע לכל צורה שאוהבים או פשוט ליצור עיגול.
- מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. בערך שעה. זה השלב הכי חשוב אז לא לקצר כאן כי אחרת הן לא תצאנה רכות.
- מברישים בחלמון שטורפים ביחד עם מים ומעט מלח ומפזרים שומשום בנדיבות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
- כן, אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מתקררות. עדיף בתוך שקית אטומה או קופסה. מפשירים בטמפרטורת החדר והכי טעים לחמם בתנור אבל גם מיקרו יעשה את העבודה.
- אפשר להשתמש בכל גבינה 5% שיש לכם בבית. אפילו גבינת שום שמיר או גבינה עם זיתים.
- אם אין לכם חלב אפשר לשים 1/2 כמות שמנת מתוקה ו-1/2 כמות מים.
- ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין בהיר.