הדפס

עוגיות טחינה מקמח כוסמין

עוגיות טחינה נמסות בפה עם קמח כוסמין ובלי הרבה סוכר. רק לערבב את כל המצרכים, ליצור כדורים וקדימה לתנור

זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול/אפייה 10 דקות
זמן כולל 20 דקות
מנות 35 עוגיות

מצרכים

  • 3/4 כוס טחינה גולמית (מלאה או רגילה)
  • 3/4 כוס שמן צמחי קנולה/סויה/חמניות
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות סילאן או מייפל
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין בהיר או קמח לבן רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה

  1. 1. בקערה בינונית שמים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת האפייה. טורפים היטב.

  2. 2.  מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עם כף עד שנוצרת תערובת אחידה.

  3. 3. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. עם רווח בין העוגיות.

  4. 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 במשך 10-11 דקות ולא יותר. זה מוכן כמה שניות אחרי שנוצרים הסדקים הקטנים.

  5. 5. מצננים היטב ורק אז זוללים.

הערות ושדרוגים

- ניתן להוסיף לבצק כפית תמצית וניל איכותית.
- אם אתם רוצים מראה חום שמזכיר שוקולד אפשר להמיר 1-2 כפות מהקמח בקקאו.
- העוגיות לא יוצאות מתוקות מדי, אלא במתיקות מאוד עדינה, אם אתם רוצים עוגיות יותר מתוקות אפשר לצפות אותן באבקת סוכר או להוסיף עוד כף אבקת סוכר לבצק.
- למראה מיוחד אפשר לגלגל את כדורי הבצק בשומשום (לפני האפייה). עוד אופציה היא לשים פאקן או שקד באמצע עיגול הבצק ואז לאפות.
- העוגיות מאוד רכות ומתמוססות בפה אך שומרות על צורתן ולא מתפוררות בידיים.