אפוי, טעים וקל להכנה - נגיסי תירס אפויים בתנור בציפוי פירורי לחם ושומשום שילדים ומבוגרים אוהבים במיוחד. ניתן גם להקפיא ולחמם כשרוצים לאכול
- עם בלנדר מוט או במעבד מזון טוחנים 1/2 מכמות התירס עד למרקם חלק שיש בו מעט גושי תירס. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה על מנת שהקמחים יספגו את הנוזלים של הביצה והשמן והתערובת תהיה יציבה יותר.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות במידה ורוצים לאפות.
- בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל מטבע של 10 שקלים (אולי טיפה גדול יותר) ומשטחים בתוך הקערה עם פירורי הלחם לצורה שטוחה בעובי 1 ס"מ. מקפידים לצפות מכל הצדדים.
- מעבירים לתבנית תנור משומנת היטב בעזרת תרסיס שמן או מוברשת עם שמן (כל שמן יעבוד כאן).
- חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת, מקפידים להרטיב את הידיים כל הזמן כדי שהתערובת לא תדבק לכם לידיים.
- מתיזים תרסיס שמן על כל נגיסי התירס, חשוב שיהיו משומנים אחרת זה יתייבש, ואופים במשך 15 דקות. הופכים לצד השני ואופים במשך 10-15 דקות נוספות.
- שימו לב שזמן האפייה משתנה מאחד לשני, נורא תלוי באיזה עובי הנגיסים שלכם. בעקרון הם אמורים להיות מוכנים אחרי 15-20 דקות. פשוט תבדקו שהם יציבים. עדיף לאפות אותם קצת פחות ולא יותר אחרת זה יתייבש לכם.
- זה בסדר אם התערובת רכה ודביקה, ידיים רטובות וזה יסתדר. אם תנסו להוסיף עוד קמח/פירורי לחם יצאו לכם נגיסים יבשים.
- במקום קמח תירס או במקום הקמח אפשר להשתמש בתפוח אדמה אחד מעוך היטב לפירה חלק.
- לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ושמים קמח לבן תופח במקום קמח רגיל וכף טחינה.
- לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח בקמח תירס ואת פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן או בקורנפלס ללא גלוטן שטוחנים דק עבור התערובת או טוחנים קצת יותר גס עבור הציפוי.
- לגרסה קצת אסיאתית מוסיפים לתערובת 1/2 כפית שמן שומשום, 1 כף רוטב צ'ילי, 2 כפות קרם קוקוס וכפית רוטב סויה. אם התערובת טיפה רכה מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח תירס.