הדפס

עוגיות חמאה בצורות

זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול/אפייה 10 דקות
זמן מנוחה במקרר 30 דקות
זמן כולל 45 דקות
מנות 40 עוגיות

מצרכים

  • 90 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר חום כהה
  • 1 L ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 250 גרם קמח לבן

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים את החמאה וממיסים במשך 20 שניות. אנחנו רוצים חמאה רכה מאוד אבל לא נוזלית. אם היא נמסה לגמרי זה לא נורא אבל עדיף רכה.

  2. מוסיפים סוכר חום, ביצה ותמצית וניל וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה ואין חתיכות של חמאה.

  3. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עם כף עד שנוצר בצק. ממשיכים ללוש מעט עם הידיים רק עד שהבצק אחיד.

  4. מעבירים לשקית, מועכים לצורת פיתה ומעבירים למקרר למשך 15-30 דקות (אפשר כמובן גם לכמה שעות או למשך הלילה).

  5. מקמחים היטב את השיש ומרדדים את הבצק, כשהוא מקומח מ-2 הצדדים, לגובה 1/2 ס"מ.

  6. קורצים בכל צורה שאוהבים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות. מצננים.

  7. בשלב הזה מחליטים מה רוצים להכין. אפשר לקשט את העוגיות עם רויאל אייסינג (נמכר בשפורפרות בחנויות אפייה), אפשר לטבול בשוקולד מומס ולשמור במקרר, אפשר לזלף עליהן פסי שוקולד ואפשר למרוח מעל ריבה או ממרח שוקולד, לסגור בעוד עוגייה ולפדר באבקת סוכר כמו שעשיתי כאן.